ENGASJERT OG UTBRENT?: Mitra Fagerli Rahman (22) sier helsen tvang fram valget.

Helsa sa stopp

Den 2. april trakk nestleder for Velferdstinget i Oslo og Akerhus Mitra Fagerli Rahman seg. Ifølge henne selv stod hun i et krevende arbeidsforhold over lengre tid.

Publisert

– Det nådde et punkt der jeg måtte trekke meg med tanke på min egen helse. Det forteller Mitra Fagerli Rahman (22) som nylig valgte å trekke seg som nestleder for Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT). 

Rahman startet karrieren sin som studentpolitiker med å først bli nestleder og så leder for studentutvalget ved Norges musikkhøgskole (NMH). Etter å ha deltatt på kun ett møte, ble hun valgt inn som nestleder i VT. 

Nøyaktig hva som er grunnen til at hun nå har trukket seg fra stillingen ønsker hun ikke gå inn på, men forteller generelt om hva som har hendt til Universitas. 

Det nådde et punkt der jeg måtte trekke meg med tanke på min egen helse

Mitra Fagerli Rahman, avgått nestleder for Velferdstinget i Oslo og Akershus

– Personalkonflikter 

– Det var personalkonflikter som ikke ble håndtert i tilstrekkelig grad, sier Rahman. 

Hun forteller at hun trivdes i stillingen som engasjert student og ikke var fornøyd med å si opp, men at arbeidskravene gjorde at hun ikke klarte stillingen i Velferdstinget. 

– Jeg syntes det er synd at man ikke klarte å ta ansvar og fikse opp i det før det var for sent, forteller Rahman. 

– Det har vært vedvarende og det har vært lenge, fortsetter hun. 

Universitas har lagt frem kritikken for leder av Velferdstinget Oliwia Skowron (22). Hun svarer at detaljene rundt saken er taushetsbelagte og at de derfor bare kan kommentere saken generelt. 

«Vi opplever at vi alltid har hatt bevissthet rundt et godt arbeidsmiljø og gode relasjoner innad i organisasjonen. Eventuelle utfordringer som har oppstått, har blitt tatt på alvor i henhold til våre rutiner. Vi skal fortsette å sikre et arbeidsmiljø hvor alle føler seg godt ivaretatt.», skriver Skowron på epost. 

Hun påpeker at VT er en organisasjon med hyppig utskiftning av tillitsvalgte. 

«Organisasjonen er stadig i utvikling i samarbeid med våre tillitsvalgte. Vi opplever at vi har god og konstruktiv dialog med Mitra om hennes beskrivelse av arbeidssituasjonen, og vi tar hennes tilbakemeldinger på alvor.», avslutter hun. 

Anbefaler fortsatt engasjement 

Det er viktig for Rahman å understreke at det ikke er uenigheter om hva slags politikk Velferdstinget skal føre som har vært grunnen til at hun har sagt opp vervet sitt. 

– Uenighet skal det jo være, mye motstand er veldig gøy, sier hun. 

Det har ifølge henne heller vært problemer rundt andre ting. 

– Jeg har god kontakt om hva som skurrer, forteller hun. 

Rahman forteller at kommunikasjonen gjør at hun er optimistisk for at neste års Velferdsting blir bedre. Tross hennes erfaringer anbefaler hun engasjerte studenter å søke seg inn i Velferdstinget dersom man er engasjert i studentpolitikken. Hun forteller at det er viktig med nye og friske pust. 

Veien videre 

Rahman forteller at hun er stolt over hva hun har oppnådd i sine perioder med frivilligverv, spesielt at NMHs valgdeltakelse gikk fra 12 prosent til 25 prosent og at dobbelt så mange har søkt på frivilligstillinger siden hun startet å engasjere seg for sin kampsak. Nemlig å inkludere de mindre utdanningsinstitusjonene i studentdemokratiet. 

– Jeg er ung og lovende fortsatt, smiler Rahman, som forteller at hun ikke er ferdig med studentpolitikken for denne omgangen. 

Velferdstinget må klare seg med tre studenter fordelt på to fylker de neste tre månedene frem til et nytt styre blir valgt inn den 2. juni.

Powered by Labrador CMS