Bygging skal bli: Regjeringen og Kristin Halvorsen vil bygge 1300 studentboliger. ARKIVFOTO: Helle Gannestad

Vil bygge 1300 nye student­bo­liger

Regjeringen foreslår å bruke 110 millioner ekstra på studentboliger til neste år. –⁠ Et nødvendig løft, mener Studentparlament-leder Gabrielle Legrand Gjerdset.

STATSBUDSJETTET 2014: –⁠ Flere studentboliger bedrer studentøkonomien, presser prisene ned på det private markedet, og er derfor et gode for alle som i dag sliter på et dyrt privat leiemarkedet, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO) Ola Rydje i en pressemelding.

Han mener Studentboligbygging er en av de beste investeringene som kan gjøres i kunnskapssamfunnet.

Regjeringen vil bygge 1300 flere studentboliger til neste år, som innebærer en økning på omtrent 110 millioner sammenlignet med forrige statsbudsjett.

Leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (SP UiO), Gabrielle Legrand Gjerdset, er fornøyd med at det bygges flere boliger, men understreker at behovet er enda større.

–⁠ Vi ser på dette som en nødvendig opptrapping, men vi mener det må bygges 3000 studentboliger for å møte behovet, sier Gjerdset.

LES OGSÅ: Regjeringen innfører 11 måneders studiestøtte

Krever borgerlig oppfølging

Norsk studentorganisasjon håper at Solberg-regjeringen nå sørger for at studentene får se 11 måneder studiestøtte og flere studentboliger fredet og realisert, og at de fortsetter denne gode satsingen i årene som kommer.

–⁠ Den nye regjeringen kommer nå til å møte en studentbevegelse som ikke er fornøyd med et senket ambisjonsnivå. Her må Solberg, den nye kunnskapsministeren og det klare flertallet som har lovet dette på Stortinget følge opp den vedtatte politikken i partiprogrammene og de gode valgløftene, sier NSO-leder Ola Rydje.

Les mer i onsdagens Universitas.

LES OGSÅ: Styrker støtten til studentforeldre