Fornøyd med boligmillioner Nesteder i NSO, André Almås Christiansen, Sandra Borch (SP), Eskil Pedersen (Ap), Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) og Andreas Halse (SU), her fotografert etter lekkasjen av det reviderte statsbudsjettet. FOTO: SiO

100 millioner ekstra til studentene

I det reviderte statsbudsjettet går nå regjeringen inn for å bygge 400 nye studentboliger. –⁠ Kjempebra! sier VT-leder Tone Vesterhus.

Regjeringen frir til de unge velgerne, og lekket i dag informasjonen om at de ønsker å bruke 100 millioner kroner på nye studentboliger.

Dette viser at regjeringen innser hvor viktig det er å bygge studentboliger

Tone Vesterhus, leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus

–⁠ Dette viser at regjeringen innser hvor viktig det er å bygge studentboliger, både for studentene som skal bo der og for leiemarkedet generelt, sier leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT), Tone Vesterhus til Universitas.

Suksess for studentene

VT har lenge jobbet for flere studentboliger, og Vesterhus er strålende fornøyd.

–⁠ Vi håper det er et signal om at mange skal følge dette opp ved neste års statsbudsjett, sier hun.

Vesterhus sier at de har jobbet lenge og målrettet mot dette, og er glad for at alt arbeidet nå bærer frukter:

–⁠ Jeg er fornøyd med vår egen innsats. Vi har vært i kontakt med politikere, ungdomspartier, og vi har hatt kampanjer på sosiale medier. Vi er også såpass heldige at alle parter vi har jobbet med er enige i kravet om studentboliger, og da blir det enklere å jobbe sammen, sier hun.

–⁠ Tøft boligmarked

En tydelig fornøyd kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) lekket tilleggsbevilgningen, melder TV 2.

–⁠ Jeg er veldig godt fornøyd. Vi ser at det er et stort behov på dette området, og boligmarkedet er blitt mye tøffere. Når vi ser hva som plager studentenes økonomi mest, så er det økte boutgifter, sier Halvorsen til kanalen.