ILLUSTRASJONSFOTO: Flickr/brh_images

1 av 10 studenter vurderer prosti­tu­sjon

Tidligere politisjef advarer mot en økning av studenter som tyr til prostitusjon, stripping og eskortetjenester for å finansiere studiene.

Swansea University i Wales forsøker nå å kartlegge studenter som tyr til sextjenester for å få råd til å studere, melder BBC News.

–⁠ Det er viktig å finne ut hvor mange som blir tvunget ut i slikt arbeid

Barbara Wilding, styremedlem i Cardiff Metropolitan University, og tidligere politisjef i South Wales

–⁠ Det er viktig å finne ut hvor mange som blir tvunget ut i slikt arbeid, sier tidligere politisjef i South Wales, til BBC News.

En fjerdedel kjenner sexarbeidere

Andelen studenter som kjenner noen som bruker sextjenester til å betale for studiene gått opp fra 3 prosent til hele 25 prosent de siste ti årene, viser en studie fra Kingston University i Wales. Den samme studien viser også at 16 prosent av studentene er åpne for å jobbe i sexindustrien.

–⁠ Dette er et område som vi ikke vet spesielt mye om. Vi vet heller ikke omfanget på nasjonalt nivå, forteller Wilding, som nå sitter i styret ved Cardiff Metropolitan University.

Statistikk fra Englands interesseorganinsasjon for prostituerte, English Collective of Prostitutes, viser at antallet studenter som ringer deres hjelpelinje har doblet de siste 12 månedene.

–⁠ Annerledes situasjon

Barbara Wilding har vært ute på gata før, og forklarer at trenden med studenter som jobber med seksuelle tjenester er både ny og oppsiktsvekkende:

–⁠ Tidligere har det oftest vært folk med narkotikaavhengighet, psykiske problemer eller desperat pengemangel som har blitt tvunget inn i sexindustrien, sier den tidligere politisjefen.

Hun forklarer videre at nå som prostitusjon ser ut til å vokse blant studenter, er situasjonen helt annerledes:

–⁠ Studenter er intelligente, og i begynnelsen av sine liv, forklarer Wilding.

Forkningsprosjekt i gang

Forskningen på studentprostitusjon i Wales er igang. De har sin egen nettside, og har fått tildelt over fire millioner kroner fra det statlige lotteriet.

–⁠ Denne forskningen er viktigere nå enn den noen gang har vært, forteller Dr. Tracey Sagar ved universitets avdeling for kriminologi til BBC. Hun spesialiserer seg innen regulering av sexindustri og sexarbeidere, og er lederen av forkningsprosjektet.

–⁠ Jeg håper at denne forskningen vil sikre at de riktige tilbud og tjenester er tilgjengelig for unge mennesker som er involvert i sexmarkedet i Wales, legger hun til.

Wales sin nasjonale studentunion har tidligere vist til forskning som tyder på at studentprostitusjon er et voksende problem.

–⁠ Vi kommer over stadig flere historier om kvinnelige studenter som tyr til sexindustrien for å finansiere studiene sine, forteller lederen av studentunionen, Hannah Prudner, til BBC.