UNDERSØKER: Røykdykkere på vei ut av geologibygget. FOTO: Helle Gannestad

Flere til legevakten etter giftalarm

Tirsdag formiddag ble det slått alarm om en lekkasje av et giftig stoff på Universitetet i Oslo.

Brannvesenets uttrykningsleder Paul Buholt sier til Universitas at det var ansatte i geologibygget som tirsdag formiddag slo alarm om situasjonen.

Lekkasjen har vært i underetasjen, og brannvesenet er fremdeles usikre på hvilket stoff det dreier seg om. Brannvesenet rykket først ut etter en mistanke om lekkasje av det kreftfremkallende stoffet formalin, men målinger som er gjort viser utslag på ammoniakk.

Bygget er nå evakuert, og brannvesenet gikk inn med røykdykkere for å få oversikt over situasjonen. Buholt vil ikke bekrefte hvilket stoff som har lekket ut før de har fått undersøkt saken nærmere. Politiet melder om at flere personer befant seg inne i bygget og ikke hadde fått beskjed om evakueringen.

Brannvesenet opplyste opprinnelig om at 14 personer skal ha blitt sendt til legevakten, men ifølge politiet er det bare syv personer som måtte innom for en rutinemessig kontroll. Operativ leder for ambulansen, Jens Petter Kolberg, forteller at disse skal ha opplevd symptomer som sviende øyne og hodepine. Ambulansepersonellet mener dette kan tyde på at det har vært en lekkasje av et etsende stoff.

Les mer om saken i morgendagens papirutgave av Universitas.