NY FORMAND: Kristin Wolmer blir øverste leder for Det norske studentersamfund det neste året. Foto: Lena Nielsen
NY FORMAND: Kristin Wolmer blir øverste leder for Det norske studentersamfund det neste året. Foto: Lena Nielsen

Wolmer ny sjef for Studen­ter­sam­fundet

To kvinner i toppverv.

Det blir kvinner i to av de viktigste stillingene ved Det norske studentersamfund (DNS) det kommende året. Det ble klart etter DNS’ generalforsamling på lørdag, skriver Nova Nyheter.

Merete Grimeland tar over etter Pio Rasch-Halvorsen som sjef for neste års STUDiO-festival. Festivalen fikk tidligere i høst mye kritikk for måten den ble arrangert, og det som ble hevdet å være en utydelig arbeidsfordeling i ledelsen.

Den nye festivalsjefen sier at hun ønsker å lære av tidligere år positive og negative opplevelser.

–⁠ Jeg vil også samle tidligere STUDiO-styremedlemmer for å lære mest mulig om hva som har blitt gjort før, på godt og vondt, og sørge for at det som fungerte blir videreført. Det som ikke fungerte så bra kan man lære av, sier hun til Nova Nyheter.

I tillegg har DNS fått en ny formand i Kristin Wolmer som på forhånd var innstilt til ledervervet av valgkomiteen.

Den nye lederen sa til Universitas i forrige uke at hun vil jobbe for huset fortsetter å tilby et mangfoldig spekter av arrangementer.

–⁠ I tillegg vil jeg arbeide for at DNS går i tettere dialog med Universitetet i Oslo (UiO) og kommunen, og at de ulike foreningene på huset knyttes tettere sammen, så vi blir en samlet enhet. Jeg vil gjøre Oslo til en tydelig studenthovedstad, og gjøre DNS tydeligere for byens studenter, sier hun.