Can-Can og klix-kaffe

HVEM: Sigrid Hvidsten, musikkjournalist i Dagbladet

STUDERTE: Mellomfag litteraturvitenskap, grunnfag historie, mellomfag medievitenskap + påbegynt hovedfag i medievitenskap

NÅR: Begynte i 1997, men mangler fortsatt hovedoppgaven. Utstudert student som gjerne vil bli ferdig – en gang

STUDIEGJELD: Ca 200.000

Hvis du får lyst til å google Sigrid Hvidsten, vil det komme opp en tom oransje side med navnet hennes på. Hjemmesida ble laget da hun studerte medievitenskap, og er ifølge henne selv den dårligste i fagets historie.

Musikkjournalisten trivdes på Universitetet, og har mange gode minner. Ett av dem var da hun som ung litteraturstudent rett fra videregående fikk oppleve professor Jon Haarberg utbryte: «Heksametervers er bedre enn allslags rus!» under en forelesning om Illiaden. Opptrinnet huskes fortsatt med stor iver.

Bortsett fra å sluke litteraturen rått, var Hvidsten også en kløpper til å få inn penger i kassa, som festsjef for litteraturviterne. Dette forklarer hun som annerledes PR:

–⁠ Under en forelesning dansa vi can-can foran vinduene med hver vår plakat som det stod F-E-S-T på. Det ble bra oppmøte på Uglebo den kvelden.

Men all tid gikk ikke til dansing og pugging av heksametervers. Mye skjønnlitteratur ble fortært på lesesalen, og hun var blant annet så heldig å få brynt seg på Forbrytelse og Straff ved siden av en fyr som leste om soppvekst og lukta blomkål.

–⁠ Det var vel det man kunne kalle selve drømmesituasjonen. Rett før eksamen, fullt på lesesalen, Raskolnikovs dødsangst og gammel blomkål. Det lukta helt jævlig.

Ellers brakte også tiden som student henne til helt andre steder enn Blinderns korridorer.

–⁠ På medievitenskap dro vi på klassetur til Moskva, og hadde vannkrig på hotellrommet. I tillegg opplevde vi døgnåpne vodkasjapper og menn med maskingevær. Det var en fin tur, nesten som en klassetur på barneskolen, mimrer hun.

Men etter hvert ble studenten lei.

–⁠ Til slutt brukte jeg heller tida på kaffedrikking og nettverksbygging for framtida. Mange kontakter ble skaffet gjennom konsumering av klix-kaffe fra en kaffeautomat fra 70-tallet som smakte lakserolje.

Sigrid Hvidsten har et godt råd til alle studenter.

–⁠ Jeg vet det strider mot all fornuft, men det er en slags trygghet i det å være halvstudert røver. Hvis alt går ad undas, kan man alltids komme tilbake til Blindern. På den annen side, som hovedfagsveilederen min sier: «Det er bedre med en D i hånden enn en B på taket.»