43 tomme stoler: 43 tomme stoler ble i mars satt opp på Fredrikkeplassen på Blindern for å markere støtte til de 43 mexicanske lærerstudentene som i september ble bortført. Arkivfoto: Haakon Jamtli Kristiansen

Narkotikasmugler mistenkt for drapet på 43 studenter

Den meksikanske regjeringen mistenker en narkotikasmugler for å ha bestilit forsvinningen og drapet på 43 lærerstudenter.

Publisert Sist oppdatert

26. september i fjor forsvant 43 lærerstudenter fra Iguala i den mexicanske delstaten Guerrero. Senere ble [28 ille tiltredte lik funnet i en massegrav](1). Nå har meksikansk politi pågrepet en narkotikasmugler som landets regjering mistenker for å stå bak massemordet, skriver The Guardian.

Den mistenke gjerningsmannen skal ha forvekslet lærerstudentene med en rivaliserende narkotikagjeng som befant seg ulovlig på hans eget territorie.

Ler mer om de savnede studentene: Mener Norge må legge press på mexicanske myndigheter

Arrestasjonen, som for øvrig ventes å bli offisielt bekreftet på en pressekonferanse torsdag, kommer i en periode der politiet har svært liten troverdighet blant den meksikanske befolkningen, som følge av mangelfull etterforskning i saken.

Se video fra støttemarkeringen for de mexicanske studentene.

Powered by Labrador CMS