Excuse me professor, who are you wearing today?

De er rundt oss hver dag. I forelesninger, kantinen, på biblioteket. De sprader rundt i minimalistiske snitt, fargesprakende skjorter og rare sokker. Vi har samlet et knippe av Oslos mest fasjonable høgskole- og universitetsskikkelser.

Theodor Barth

Professor i teori og skriving, Kunsthøgskolen i Oslo

Det handler veldig mye om en kombinasjon av materialer, form og kvalitet. Jeg tenker over det jeg kjøper, og har kanskje ikke så mye. Man skal ta godt vare på plaggene. For meg har klær en sammenheng med pedagogikk. I dag har jeg hatt undervisning, da har jeg en «battledress» på meg. Den er helt sort og konstant. Hvis man skal jobbe med vanskelige og komplekse temaer, må man ha stabilitet. Jeg har tre aikido-jakker. De har jeg farget selv – en i grønn, en i oransje og en i lilla. Den oransje er til formidling. Jeg innbiller meg at det er en litt voldsom farge, og formidling krever alltid noen ofre.

Ida Eritsland

Foreleser i motehistorie- og teori på Oslomet og Kunsthøgskolen i Oslo, forsker på mote ved Høyskolen Kristiania

Jeg vil beskrive stilen min som ganske enkel – litt minimalistisk med en edge. Det går ofte i fargene svart, hvitt, rosa eller blått. Jeg kler meg nok opp for forelesninger. Tidligere brukte jeg ofte boots og høye hæler. Nå er jeg mer avslappet. Hvis dagen inneholder skriving, blir det nok noe annet. Jeg prøver å bruke norske designere, eller ting jeg tror kan inspirere studentene. Jeg prøver å være tro mot det jeg liker, og mener det er viktig å tenke på å fronte det du står for – også innen mote og klær.

Jonas Bakken

Førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, Universitetet i Oslo

Jeg prøver å finne en balanse mellom hva som kan passere i en jobbhverdag, med noe som er gøyalt. Som sokkene med Andy Warhols bananer, dinosauren på den dyre design-genseren og Swatch-klokken. Jeg får ofte kommentarer på sokkene. De fleste har begynt å notere seg at jeg har en samling av sokker og Swatch-klokker i forskjellige farger. Den mest crazy sokken jeg har er gul med en rosa ku på.

Ellen Lande Gossner

Universitetslektor i fotojournalistikk, Institutt for journalistikk og mediefag, Oslomet

Jeg tror jeg kan la meg inspirere av alt mulig. Jeg er litt schizofren. Det handler mye om at jeg er opptatt av kreativitet. Men det handler også om det praktiske; om jeg fryser, må jeg ha ull. Men jeg velger noe som er fint, jeg skal føle meg vel. Det må være litt avslappet. En gang var det en som sa at jeg hadde fine bukser, og da var det en annen som brøt ut «Ellen har alltid kule bukser!».

Karen Disen

Høgskolelektor i tegning, Kunsthøgskolen i Oslo

Hvis jeg skal kjøpe noe nytt, kan det ikke ligne på noe annet jeg har i skapet. Jeg inspireres av mennesker, alle de ulike typene man møter i løpet av en dag. Både på vei til jobb, og på jobb. Når jeg står opp tenker jeg ikke så mye på hva jeg skal ha på meg. Det er mer en type fremkalling. Det er alltid noen som ser på hva jeg har på meg. Det synes jeg er skikkelig kos. Disse møtene gjør hverdagen varmere.

Rannveig Windingstad

Hovedbibliotekar ved studentbiblioteket Sophus Bugge, Universitet i Oslo

De siste årene har jeg prøvd å utfordre meg selv litt mer. Gå med mer farger, for eksempel, og tørre å blande mønstre. Nå har jeg på et blomstrete skjørt og en stripete genser. Det ville jeg aldri brukt før. På jobb er jeg ofte i møter og ute i biblioteket. Da er det greit å se litt bra ut. Hvis jeg har en dårlig dag, hjelper det å gjøre litt ekstra med klærne. En gang fikk jeg en søt kommentar fra en student som kom og sa «Åh, du er alltid så stilig!».