Skyteglad stortingskandidat

HVEM: Hadia Tajik STUDERTE: Juss ved Universitet i Oslo NÅR: 2005 – 2006 AKTUELL MED: Stortingskandidat for Oslo Arbeiderparti

Publisert Sist oppdatert

– Alt man har hørt om jussen stemmer. Jeg ble veldig overrasket over at enkelte på studiet brukte mer tid på å psyke hverandre ut, enn å psyke seg selv opp. Det var et voldsomt karakterjag med mange strebere.

Hadia Tajik forteller om tiden hun studerte juss ved Universitetet i Oslo. Hun begynte som 22-åring, etter å allerede ha tatt en bachelor i journalistikk fra Høyskolen i Stavanger og en master i menneskerettigheter ved Kingston University i England. Jussen ble gjennomført på halvparten av normert tid, før hun som 23-åring ble tilbudt jobb som politisk rådgiver for statsråd Bjarne Håkon Hansen. Puh.

– Jeg var en ganske nøktern og strukturert student, men jeg hadde likevel mer fri enn jeg har i jobben nå. Ved å lese konsentrert kunne jeg komme klokken åtte og gå klokken fire, omtrent som i en vanlig jobb. Det var mange som satt lengre enn meg, men ved å være konsentrert og effektiv slapp jeg å sitte bøyd over bøkene hele dagen.

Tajik har ikke bare negative ting å si om jussen. Hun har fremdeles kontakt med flere av sine tidligere medstudenter, og på fritiden meldte hun seg inn i Akademisk Skytterlag. Her fikk hun trene pistolskyting i kjelleren på Idrettshøgskolen en gang i måneden.

– Det var en ren tilfeldighet at jeg begynte i klubben. Jeg kom over en brosjyre med ulike fritidstilbud og tenkte at det hadde vært spennende å skyte med pistol. Det var nysgjerrigheten som fikk meg til å prøve, og det viste seg å være en veldig artig sport. Jeg var nok ganske middelmådig, men det var veldig kjekt. Heldigvis har jeg ikke fått bruk for noe av det jeg lærte der i arbeidslivet.

Under studietiden bodde hun på Vestgrensa studentby, noe som var et bevisst valg.

– For å spare tid kuttet jeg ned på alt jeg kunne. Vestgrensa lå like ved treningsstudioet, noe som gjorde at jeg fikk tid og mulighet til å trene. Når man er nærmeste nabo til treningssenteret er det lettere å motivere seg for trening, og jeg slapp å bruke lang tid på å reise frem og tilbake til senteret.

Jusstudiet ble avbrutt like før eksamen til tredje avdeling, da politikken tok henne på fulltid. Likevel har Tajik planer om å fullføre jusstudiet.

– Det er mange ting jeg savner fra studietiden, som for eksempel å kunne gruble lenge over ett enkelt emne. Man innser først hvor fint det er å studere når man er i full jobb. Jeg vet ikke når jeg får tid, men min erfaring er at man får tid til det man tar seg tid til. Og jusstudiet er noe jeg kommer til å ta meg tid til.

Powered by Labrador CMS