Uforståelig kommentarslakt fra ABN
Det er ikke respektløst mot journalistikken å se et selskaps opptreden i sammenheng med personene som eier det og driver det, skriver journalist Vebjørn Wold i sitt svar til kommunikasjonsdirektør Trond Andresen i Anthon B Nilsen AS.
Trond Andresen fra Anton B Nilsen totalsslakter min kommentar «Rettsbøller på drømmefabrikken». Teksten er nok et bevis på hvor arrogant selskapet imøtegår enhver form for motstand fra den store verden der ute. Protesten fra Andresen virker å gå ut på følgende: Anton B Nilsen er ikke et Løvenskiold-selskap. Derfor er det uhyrlig av meg å omtale dem som det, og enda verre å trekke paralleller mellom dem og andre Løvenskiold-tilknyttede selskaper.
Trond Andresen: Minimumskrav til journalistisk kvalitet
Men la oss se på fakta: Anton B Nilsen har som morselskap bestemmende innflytelse i Anton B Nilsen Utdanning, og avgjør dermed hvem som sitter sistnevntes styre. Medlemmer av Løvenskiold-familien eier halvparten av dette morsselskapet. ABN Utdannings styreleder Lars Buer har sagt at han tok dette vervet «i sammenheng med at Nicolai Løvenskiold finansierte et konsulentfirma han var medeier i».
At styret i ABN Utdanning består av Buer og to representanter for morselskapet – som brødre ved navn Løvenskiold eier halvparten av – burde være nok til å forstå at Nicolai og Peder Løvenskiold utøver betydelig innflytelse over ABN og ABN Utdanning. En oppramsing av styremedlemmer med et annet etternavn enn Løvenskiold endrer ikke dette.
Bakgrunn: Rettsbøller på drømmefabrikken
Derfor anser jeg det som både viktig og riktig å påpeke en klar parallell mellom hvordan andre Løvenskiold-affilierte selskaper forholder seg til rettskonflikter, og hvordan Anton B Nilsen gjør det. Man kan være uenig i min karakteristikk av denne praksisen. Men det er ikke respektløst mot journalistikken å se et selskaps opptreden i sammenheng med personene som eier det og driver det. Det er tvert imot helt nødvendig for at pressen skal kunne dekke slike selskaper med et kritisk blikk.