Tar studentvelferd på alvor

Publisert

Den nyvalgte lederen for Velferdstinget i Oslo og Akershus, Magnus Nystrand, skal vite at vi tar studentenes velferd på alvor – vi har for lengst forstått hvor viktig studenter og kunnskapsproduksjon er for byen vår.

Aldri tidligere har så mange studert, undervist og forsket i Oslo som nå. Byen er vertskap for nærmere 60 000 studenter, 8 000 årsverk i høyere utdanningsinstitusjoner og 8 500 årsverk i forskning og utvikling. 1 universitet, 28 offentlige og private høgskoler, 38 rene forskningsinstitutter, samt 14 andre institusjoner med betydelig Forskning- og Utdannings (FoU)-aktivitet har adresse i Oslo. Som vertsby for halvparten av landets studenter og en tredel av landets FoU-innsats, er Oslo landets ubestridte hovedstad også når det gjelder forskningsbasert kunnskapsutvikling og kunnskapsformidling.

Det viktigste samarbeidsorgan mellom kommunen og studentene er alliansen Kunnskap Oslo, hvor alle byens kunnskapsinstitusjoner og -miljøer er med. Studentene er her representert i styret. En annen viktig samarbeidsarena er Studenthovedstaden, hvor Oslo kommune samarbeider med UiO, HiO, HiAk, SiO og OAS, og med studentenes representanter i samskipnaden, for å synliggjøre og forbedre Oslo som studiested.

«Finansiering av studentboliger er et statlig ansvar.»

Utbygging av studentboliger er en sentral del av arbeidet med å utvikle gode vilkår for studier i Oslo. Oslo kommune gjør sitt for å legge til rette for bygging av flere studentboliger og utviser stor fleksibilitet mht. krav til barnehager, leilighetsfordeling, arealnormer, parkeringsplasser osv når det skal reguleres til studentboliger. Det er i dag ca. 1850 studentboliger under planlegging, prosjektering eller bygging. Det er imidlertid viktig å understreke at finansiering av studentboliger er et statlig ansvar. Staten har en rekke tomter hvor de kunne utviklet studentboliger hvis de ønsket.

Byrådet tar med andre ord studentenes velferd på alvor. Senest 26. januar ble det avholdt et frokostmøte på rådhuset i regi av Studenthovedstaden hvor temaet var «Oslo som vertskapsby for studenter». Byrådet er opptatt av å tydeliggjøre byens rolle som vertskap for landets største kunnskapsmiljøer. Dette er en prioritert oppgave som byrådet arbeider med i et nært samarbeid med kunnskapsinstitusjonene og studentene.

Powered by Labrador CMS