Studentenes rektor

Publisert

Tenk om studentene ved Universitetet i Oslo kunne få det vi ba om? Et enda bedre sted å være, og å lære. I årets rektorvalg har vi sjansen, men det krever at vi går til urnene og stemmer på Ole Petter Ottersen som rektor.

For når vi luker unna valgflesket og retorikken, er saken den at Trygve Wyller og hans team har gitt studentene store løfter som de ikke kommer til å kunne holde. Ottersen og hans team har derimot lagt frem en plattform som vi studenter og UiO som helhet kommer til å høste fruktene av.

Et eksempel: Ottersen sier rett ut at ostehøvelkuttene vi som studenter har fått betale for de siste tre årene, skal vekk. Først og fremst gjennom å sette hardt mot hardt og få økt bevilgningene fra staten og eksternt. For i motsetning til Wyller har Ottersen innsett de harde fakta. Det er ikke mulig å gjøre internallokering av midler i stor nok grad til å forbedre hverdagen ved UiO uten å kutte i bredden. Det er faktisk forsøkt de siste tre årene, og vi ser hvilke resultater det har gitt.

Når Wyller mener at det ligger uant potensial i interne omfordelinger, på tro og ære lover at han ikke skal kutte i bredden, skal beholde kvalitet og vil at vi kun skal fortsette presset mot politikerne, blir summen av hans politikk ikke annet enn status quo. Å si utad at vi trenger mer, men at vi internt kan fikse det selv, faller på sin egen urimelighet. Ottersen sier ikke at det ikke er et potensial i internallokering, men at kvalitet innenfor rammene av dagens aktivitet kun kan skapes gjennom økte sentrale bevilgninger. I mellomtiden skal man gjøre hva man kan med internallokeringer.

Ottersens team har av Aftenpostens debattredaktør, Knut Olav Åmås, blitt kåret til de klart beste lobbyistene opp mot politiske miljøer og næringslivet; arenaene UiO faktisk skal hente de økte bevilgninger fra. I tillegg har Ottersens team helt klart fremstått som sterkest. Som John Wooden har sagt: «The main ingredient of stardom is the rest of the team.»

Når det kommer til de andre tiltakene Ottersen har i sitt valgprogram, er de fullt realistiske. Alle tiltak er sjekket opp mot mulighetene som finnes. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. For eksempel skal de 15 millionene de har øremerket seminarundervisning tas bl.a. fra innsparinger på innkjøp. Det Ottersen sier, kan han gjennomføre, fordi det han sier er fundert i faktakunnskap, ikke valgsmisk.

Og vinneren er: Ole Petter Ottersen. Fordi han har de rette medisinene og evner å distribuere de. På UiO sier vi at kunnskap forandrer alt. Stem på teamet som har kunnskapen til å konkret forandre din studiehverdag til det bedre.

Powered by Labrador CMS