Kommer i stemning: «Jag Trodde Änglarna Fanns» av Ole Ivars er den ultimate karaokesangen, ifølge Kristoffer Kumar og Eivind Haugen.
Kommer i stemning: «Jag Trodde Änglarna Fanns» av Ole Ivars er den ultimate karaokesangen, ifølge Kristoffer Kumar og Eivind Haugen.

Fra vorspiel i stua til fest på Rockefeller:

–⁠ Som Las Vegas i Oslo

Det startet som en karaokefest med kollegaer fra VG. I juni inntar Kumars Karaokekøpp hovedscenen på Rockefeller.

Discolyset blinker i alle regnbuens farger, og to VG-ansatte synger inn i mikrofonene av full hals. Det er stemmene til Kristoffer Kumar (32) og Eivind Haugen (31) som runger over høyttalerne. Musikken minner om når vi nordmenn koser oss alle mest: På den gode gamle, nordmanns- befengte charter-sydenferien. All-inclusive!

Lidenskap for karaoke

«Den skamløse festen som skaper sydenstemning året rundt er tilbake. Det startet i en mørk kjeller. Bli med oss å fylle Rockefeller!»

Slik lyder beskrivelsen av neste Kumars karaokekøpp den 8. juni på Facebook. Det hele startet som en rekke fester blant mediekollegaer for over to år siden, på den nå nedlagte puben Bør & Børsen i Oslo. Siden den gang har Kumar sammen med kollegaen Eivind Haugen og deres tidligere kollega Mads Andersen, tatt karaokefestingen til nye høyder. Kumars lidenskap for karaoke, kombinert med Haugens interesse for DJʼing og Andersens interesse for trylling, bidro til å skape en unik festpakke.

Det er en deilig schizofren blanding av det mest oppdaterte du kan feste til, og samtidig det mest tradisjonelle

Kristoffer Kumar, VGTV-journalist

Men først skal det synges på karaokebaren Syng Mer. Kumar spretter opp fra de gullglitrende plastsetene, og kommer straks tilbake med en tropisk drink i hver hånd. Med hawaii-skjorte, shorts og solbriller hadde VGTV-journalisten sklidd rett inn på et hvilken som helst chartertur-resort. Gullmikrofonene gir gjenskinn i discolyset og de første strofene av Madonnas «La Isla Bonita» strømmer ut av høyttalerne.

–⁠ Como puede ser verdad, last night I dreamt of San Pedro, synger Kumar og Haugen.

Veronica Orderud om jobbsøking, praksisperioden på Orderud gård og spøkelser:–⁠ Hadde ikke jeg hatt galgenhumor hadde jeg ikke overlevd

–⁠ Dette her tok jo helt av!

Trylling? Eksotiske fugler? Tatovering? Sistnevnte ble stoppet av HMS-regler, men for hvert arrangement, prøver Kumar & co å toppe det forrige. Denne gangen blir det både wrestling og bokbad med Aune Sand.

–⁠ Det føltes veldig: «wow, dette her tok jo helt av!», sier Haugen

Karaokekøppens begynte på Paulʼs Boutique, med plass til nesten 50, til Bør & Børsen og så klubben Leiligheten på Rockefeller. I år tar de festen videre til Rockefellers hovedsal, som har kapasitet til hele 1.200 festglade mennesker.

I juni har de ambisjoner om å forvandle Rockefeller til et all inclusive syden-resort, der man skal kunne gå rundt og la seg underholde. Det er nettopp gleden av å underholde som holder Kumars karaokekøpp i live.

–⁠ Det er en deilig schizofren blanding av det mest oppdaterte du kan feste til, og samtidig det mest tradisjonelle. Det er både trap-musikk og Ole Ivars. Den kontrasten syns jeg bare er helt fantastisk, sier Kumar og tar en nonchalant slurk av den rosa tropiske drinken.

Kumars lidenskap for karaoke og fest ble tent allerede som tenåring på Hamar, der han vokste opp med å høre på dansebandklassikere på vorspiel.

–⁠ Det er noe man tuller litt med på starten, så blir det etterhvert noe du ikke kødder med, men noe som blir en del av identiteten din liksom, sier han.

Har du fått med deg at Astrologiskolen Herkules har blitt godkjent som fagskoleutdanning? Nå kan du lage horoskop på statens regning

–⁠ Las Vegas i Oslo

En av de som har sunget for full hals, er fotojournalistikkstudent Tuva Åserud (22).

–⁠ Jeg koste meg helt vanvittig. Desidert den beste karaoke-kvelden jeg har hatt i Oslo så langt, sier Åserud (22).

Hun tror fredagspilsen som vokste seg til karaokekøpp kan bidra til å minske skillet mellom journalistikkstudenter og journalister.

–⁠ Jeg opplevde folk som veldig åpne og imøtekommende sist gang jeg var der, i alle fall. Hvis det fortsetter slik kan det godt være med på å skape kontakt mellom journaliststudenter og profesjonelle journalister, sier Åserud.

Kristina Kinne (29) jobber i VG, og var med på de første karaokefestene som lønningspils. Ifølge Kinne har de blitt mer populære de siste par årene.

–⁠ Jeg har dessverre aldri vunnet selve konkurransen, sier hun og legger til:

–⁠ Men det er alltid veldig gøy! Også får man fylleangst, men det hjelper at alle andre har det også. Kommer man tidlig får man dessuten for eksempel trylling, papegøyer, Aune Sand og egentlig alt man kan drømme om. Kumars karaokekøpp er liksom litt Las Vegas i Oslo.

Karaokeveteraner: Kristoffer Kumar og Eivind Haugen er lidenskapelig opptatt av karaoke.
Karaokeveteraner: Kristoffer Kumar og Eivind Haugen er lidenskapelig opptatt av karaoke.

Party never stops

–⁠ Et definerende øyeblikk, da vi skjønte at arrangementet hadde blitt skikkelig svært, var en kveld på Bør & Børsen der karaokevinneren skulle synge låta for siste gang. Da så jeg utover folket som sto der og kjente ingen, forteller Haugen.

–⁠ Og da så vi på hverandre med et sånt euforisk blikk. Noen ganger ser vi bare på hverandre og ler intenst fordi det er så rart og gøy at folk samles for å se på trylling og synge sammen, legger Kumar til med et fornøyd smil.

Haugen sier at tryllingen er en spennende kontrast til resten av opplegget i karaokekøppen.

–⁠ Kumar har jo blitt trylla opp i lufta av Davido! sier han.

–⁠ Jeg vet ikke hvordan han klarte det liksom, sier Kumar.

De tror karaoke kan bringe ukjente mennesker sammen.

–⁠ Når det blir sånn allsang-stemning under karaoken, står jo folk og klemmer hverandre og kaster konfetti og glowsticks på hverandre selv om de aldri har møttes før liksom, sier Haugen.

–⁠ Det er det som er så magisk med karaoke. At i starten syns folk det er litt ubehagelig fordi man skal gjøre noe sammen som krever litt guts. Vi starter alltid med å synge en sang sammen i kor, så blir det bedre etterpå fordi det er en ice breaker, stemmer Kumar i.

–⁠ Hva tenker dere om fremtiden?

–⁠ Spektrum da, sier Haugen.

Eirin og William kjemper om å få plass på det prestisjetunge aspirantkurset til Utenriksdepartementet:–⁠ En våt drøm for samfunnsvitere