–⁠ Egentlig hadde jeg lyst til å fise rundt og røyke bønner

På universitetet lærte det blide bytrynet at akademia ikke var helt hans greie. Men kanskje Raymond T. Hauger lærte noe magi?

–⁠ SHYYYIIT, THATʼS A TON OF ROCK!

Det var alt Beglomeg-vokalist Raymond T. Hauger rakk å si før NRK kuttet Spellemannstalen hans i 2015.

Andre husker ham kanskje fra da han kysset Susanne Sundfør på samme arrangement.

De som så hele talen fikk høre de avsluttende ordene: «MEN FØRST ER DET HELG!». Universitas møter ham på en mandag.

Blindern, mann!

–⁠ Jeg valgte det rareste emne jeg greide å finne, sier Hauger med et kaffekrus fra Stockfleths i hendene og null ironi i stemmen.

I tillegg til exphil og exfac, falt valget på det ingen skulle tro at noen kunne studere: «Heksetro og trolldom i Europa 1400-1700.»

I dag kan ikke Hauger huske nøyaktig hva han lærte de timene i forelesningssalen, utover at han synes det teoretiske innholdet innholdet var litt «merkelig». På UiOs sider står det blant annet at «kurset gir kunnskap som er relevant for å tolke kulturmøter og kulturkonflikter og å se offentlige institusjoner som arenaer for slike møter og konflikter.» Emnet er dessverre nedlagt i dag.

Fikk du med deg denne? Trude Marstein var ikke forelska i læreren

–⁠ Jeg husker at jeg ble ledd veldig mye av fordi jeg sovnet på forelesningene hele tiden. Etterhvert satt jeg meg helt bakerst på Chateau Neuf, og langt unna andre som slik at jeg kunne sove uforstyrret.

–⁠ Det var på exphil, sier han og legger til:

–⁠ Jeg sov på heksetro også.

Sov på blindern, danset på byen: Beglomeg-vokalist Raymond T. Hauger lever for helgen.
Sov på blindern, danset på byen: Beglomeg-vokalist Raymond T. Hauger lever for helgen.

–⁠ En skikkelig fiasko

Etter førstegangstjenesten kjøpte Hauger en leilighet i Oslo sammen med kjæresten sin. Han spilte i band. Han «måtte gjøre alt på en gang».

–⁠ Jeg følte vel et press på at jeg måtte begynne å studere noe, både fra familien og fra samfunnet. Egentlig hadde jeg lyst til å fise rundt og røyke bønner, men jeg kunne ikke bare gjøre det. Det ble til at jeg gjorde det likevel, i tillegg til å gjøre mitt beste på studiet, sier Hauger, men etter å ha tenkt seg litt om ler han høyt:

–⁠ Nei, jeg gjorde jo ikke mitt beste. Jeg dro på forelesninger og sånn til et visst punkt. Tok ingen eksamener. Brukte ti år på å nedbetale studielånet. Så det var en fiasko. En skikkelig fiasko.

Han legger til:

–⁠ Exphil var kule greier, da. Det kunne jeg kanskje gjort nå, og prestert bedre.

Hva med denne? Min studietid med Ingvild Lothe: –⁠ Hun ville banke meg

Byoriginal

Når Hauger får spørsmålet om han var like mye på byen i studietida som han tilsynelatende er nå, er svaret et rungende ja:

–⁠ Sånn sett kan jeg si at studenttilværelsen har vart helt til nå.

–⁠ Mange har nok erfart deg på byen. Hva er dine beste utelivstips til nye studenter i Oslo?

–⁠ Finn stedene med billigst øl på forskjellige dager, og gå på Aye Aye Club på søndager. Stedet jeg var mest på var Paragrafen i Møllergata. Der kunne man krabbe i trappa uten å bli nekta.

LP-plater dekker hyllene og gulvet til den lyse leiligheten på Løkka. Favorittplata i studietiden var «Unknown Pleasures» av Joy Division.

Snart kan et nytt Beglomeg-album innta samlingen.

Hauger veksler mellom å bo i Oslo og i roligere omgivelser på Jevnaker, hvor han jobber som servitør på veikro.

Vanskelig, men viktig

–⁠ Jeg prøver alltid å ha det mest mulig moro og håpe på at jeg har inspirasjon til å gjøre ting og kunne gi og ta i mot kjærlighet.

–⁠ I Beglomeg-låta «Kom deg over» tas det opp mange eksistensielle temaer. I samme oppløftende ånd - har du noen råd til dagens unge?

–⁠ Råd til dagens unge er vanskelig, siden de fremstår så flinke og utdanna og smarte, men et seriøst råd må jo være å følge hjertet og ikke leve livet på noen andres premisser eller forventninger. Det er vanskelig, men viktig, sier han og legger til:

–⁠ Sørg for alltid å være «under- dog» sånn at ingen har noen som helst forventninger til deg så blir folk imponert bare du møter opp påkledd og frisert. Vil også oppfordre alle om å ta i mot fyllesyke og omfavne den som en viktig korreks.

Denne må du faktisk få med deg: Alexia Bohwim: Vil bli den kvinnelige Peter Singer