Prak­ti­kan­tenes Bylarm-tips

Universitas spurte noen av årets utvalgte studentpraktikanter om deres heiteste festivalanbefalinger.

Camilla Braastad (26)

 • HVOR: Bookingavdelingen
 • STUDERER: Prosjektledelse, kunst og kreativ næring på Westerdals
 • Hvorfor praktikant?

  Jeg er veldig glad i musikk, så da bestemte jeg meg for å jobbe med dette. Her lærer jeg veldig mye om hvordan en festival fungerer og blir kjent med mennesker som jobber i bransjen.

  Anbefaler:

  Det som er så fint med Bylarm er at det er en blanding av up and coming og etablerte artister. Jeg gleder meg til Ivan Ave (Kulturkirken Jakob, lørdag 3. mars 01:30), og Reykjavíkurdætur, et kvinnelig rapkollektiv fra Island (Rockefeller, torsdag 1. mars 00:30-01, og Kulturkirken Jakob, fredag 2. mars 01:30-02).

  –⁠ Praktikantstillingene er en mellomting som gir et innblikk både i Bylarm og det å jobbe med festival, uten at man sitter der med kjempemye ansvar.

  Mina Evenrud, festivalsjef

  Erika Firing (25)

 • HVOR: Seminarprodusentassistent
 • STUDERER: Medier og kommunikasjon på Oslomet
 • Hvorfor praktikant?

  Jeg har alltid drevet med musikk. Gikk på Bårdar før og musikklinja på videregående, så jeg føler at jeg passer best i denne bransjen. Her får jeg veldig god innsikt i hvordan det er å lage festival, hvor mye som skal gjøres, og hvor mange folk som trengs. Det gir et godt innblikk i bransjen og organisasjoner, også er det relevant for studiet mitt.

  Anbefaler:

  Kulturkirken Jakob er alltid god stemning. Også har seminarprogrammet masse for studenter, blant annet Eksportakademiet. Dit kommer musikkbransjens tjue beste under 30 år for å snakke om hvordan de kom dit de er i dag. Sjekk ut «How to Excel at Your Career» (Aetat, torsdag 1. mars 15:30-16:15). Også kommer det mange kule damer, blant annet samtale med Susan Jacobs, som har hentet musikken til Big Little Lies (Aetat, fredag 2. mars 11).

  Av musikk gleder jeg meg til Billie Eilish fra Los Angeles, (Sentrum Scene, torsdag 1. mars 22-22:30) og Halie (torsdag 1. mars, Sentrum Scene 21-21:30, og Gamla, fredag 2. mars 21:30-22)

  Fleksibel festivalsjef: Mina Evenrud har vært daglig leder for Bylarm siden oktober 2017. Etter at hun jobbet som studentpraktikant for første gang i 2011, har hun fortsatt å jobbe som frivillig så ofte hun kan.
  Fleksibel festivalsjef: Mina Evenrud har vært daglig leder for Bylarm siden oktober 2017. Etter at hun jobbet som studentpraktikant for første gang i 2011, har hun fortsatt å jobbe som frivillig så ofte hun kan.

  Mina Evenrud (30)

 • HVOR: Daglig leder for Bylarm
 • Hvorfor praktikant?

  –⁠ Praktikantstillingene er en mellomting som gir et innblikk både i Bylarm og det å jobbe med festival, uten at man sitter der med kjempemye ansvar.

  Festivalsjefen anbefaler:

  Company Ink fra Trondheim er et ekte demo-band. Jeg gleder meg sjukt til å se de! (Ingensteds, torsdag 1. mars 19, og Revolver’s Goon Bar, fredag 2. mars 21:30). Også gleder jeg meg til å se Intetskjønn (Revolver, torsdag 1. mars 19, og Mono, lørdag 3. mars 22).

  Stjernespirer: 2018-utgaven av Bylarm går av stabelen 1.-3. mars. Ifølge festivalsjef Mina Evenrud, er festivalen naturligvis spekket med nye favoritter. – Vi prøver å formidle at Bylarm er en festival for musikkelskere. Det er her du oppdager de nye favorittartistene dine. Arkivfoto.
  Stjernespirer: 2018-utgaven av Bylarm går av stabelen 1.-3. mars. Ifølge festivalsjef Mina Evenrud, er festivalen naturligvis spekket med nye favoritter. –⁠ Vi prøver å formidle at Bylarm er en festival for musikkelskere. Det er her du oppdager de nye favorittartistene dine. Arkivfoto.

  Kulturkirken Jakob er alltid god stemning. Også har seminarprogrammet masse for studenter, blant annet Eksportakademiet

  Erika Firing, seminarprodusentassistent

  Synne Steffens (31)

 • HVOR: PR-praktikant
 • STUDERER: Strategi og PR på Westerdals
 • Hvorfor praktikant?

  Jeg føler at dette er det du kan gjøre for å vise frem hva du kan, og for å få erfaring. Dette er min første praksisjobb, og jeg er veldig fornøyd.

  Anbefaler:

  Sjekk ut alle klubbkveldene, særlig de på The Villa. Jeg er veldig glad i hiphop og RnB, så jeg gleder meg til å se hva Norge har å by på i år. Ser også frem til den svenske rapperen Jireel (John Dee, torsdag 1. mars 21-21:30 og Sentrum Scene, fredag 2. mars 22-22:30).

  Det er også mange bra seminarer. Jeg har lyst å sjekke ut Oslo Poster Fest på Doga, som er en utstilling med konsertplakater (torsdag 1. mars fra 16 til lørdag 3. mars midnatt). Deretter kunne jeg tenkt meg å dra på «Musikkmarkedet 2017 – hvilken vei går det nå?», om hvordan musikksalget fungerer med streaming (Scandic Vulkan, torsdag 1. mars 12- 12.45).

  Espen Sande Larsen (24)

 • HVOR: Produksjonsassistent
 • STUDERER: Prosjektledelse på Westerdals
 • Hvorfor praktikant?

  Det er en god mulighet for å nettverksbygge. Dette er et sted der det er mange kulturhoder samlet samtidig.

  Anbefaler:

  Jeg gleder meg til Skambankt (Vulkan Arena, lørdag 3. mars 00:15 – 01).

  Vil også anbefale Brylarm, en gratisfestival som er et samarbeid mellom Erlik Oslo og Bylarm (Kulturkirken Jakob, lørdag 3. mars 12-15).

  –⁠ Her lærer jeg veldig mye om hvordan en festival fungerer og blir kjent med mennesker som jobber i bransjen.

  Camilla Braastad, praktikant i bookingavdelingen

  Tone Lovisa Djønne (26)

 • HVOR: Assistent for daglig leder og assisterende daglig leder
 • STUDERER: Prosjektledelse, kunst og kreativ næring på Westerdals
 • Hvorfor praktikant?

  Det virket veldig spennende å jobbe med de som er prosjektledere. Det er det jeg har lyst å bli, også har jeg aldri jobbet i musikkbransjen før – så ville sjekke om det var noe for meg. Jeg lærer mye om hvordan man koordinerer alt sammen, alle folk som skal komme fra utlandet, hotellbooking og flybilletter.

  Anbefaler:

  I seminarprogrammet er det tre seminarer om mental helse i musikkindustrien – de ser veldig spennende ut. «Hello Darkness, My Old Friend – Mental Health in the Music Industry» (Matsal B, fredag 2. mars 12:30-14).

  Slik var Bylarm 2017:

  Torsdagen: Sondre Lerche skuffet

  Fredagen: Sigrid strålte

  Lørdagen: Cashmere Cat leverte