Død over Blin­dern­revyen, leve UKA

For studentene på Blindern Studenterhjem har UKA tolv dager, to mord i døgnet og happy hour hele kvelden. Hvordan skal de overleve dette?

Til venstre etter t-banen, gjennom smijernsporten og opp pærealleen. Hvis UKA-sjef Erik Eggen Heltorp får det som han vil, vil det gule huset på toppen av bakken bli åsted for dine festhandlinger de neste to ukene. Villaen huser den tradisjonsrike Blindernrevyen, som har fått nytt navn og innpakning, og Heltorp og hans 219 samboere lokker med fem barer, livemusikk og billig øl til alle som vil bli med dem hjem.

Norges eldste studentrevy har blitt spilt siden 1935, og luften innenfor de neoklassiske veggene er tjukk av tradisjoner. UKA-sjefen understreker disse vil bli ivaretatt selv om den snart 80 år gamle hovedpersonen får en liten makeover.

–⁠ Selv om forestillingen fortsatt er stjernen, syntes vi revynavnet fortalte for lite om alt vi har å by på, sier Heltorp, og trekker frem konserter med Surferosa, Minor Majority og Maria Solheim som viktige trekkplastre.

–⁠ Som UKE-arrangementene andre steder er dette en husfest med mange forskjellige arrangementer.

Heltorp understreker at det ikke er et mål å nå igjen kollegene i omfang.

–⁠ Vår styrke ligger i intimiteten, vi er en av Norges minste studentfestivaler, og vi håper at UKA-navnet etterhvert også skal assosieres med oss.

–⁠ Hvor er liket?

–⁠ Ehh ..., jeg tror han skulle til tannlegen.

I peisestuen spilles forestillingen «Døden holder lupen, mens liket passerer revy», en to-akters kriminalfarse i god gammeldags whodunnit-stil, der morderen avsløres i siste scene. Settingen er et bryllup i et snobbete 20-talls miljø.

–⁠ Hvorfor 20-årene?

–⁠ Vi ville bruke peisestuen, og ta publikum med tilbake til tiden da den ble bygget, sier instruktør Yngve Marcussen.

–⁠ Gjennom 20-tallets dekadens og egosentriske optimisme kan vi speile holdninger og temaer man finner igjen i dag, forteller Marcussen, og røper at blant annet Irak-konflikten vil bli kommentert.

–⁠ Og ja, selvfølgelig harsellerer vi litt med vår egen myte og bildet mange har av studenterhjemmet som et snobbete og gammeldags sted.

Myten har overlevd i musikksalongen. Der kan du føre lange sofistikert samtaler over konjakkglasset, akkompagnert av champagnefresing og taffelmusikk. UKA-sjef Heltorp sikter høyt med sigarføringen i de elegante omgivelsene.

–⁠ Vi forsøker å holde på 20-tallsstilen i flere av barene, slik at folk kan få en smak av det gode liv som utspilles på scenen.

For de som kan styre seg for noir-nostalgien finnes det imidlertid brunere alternativer. I vannhullet Ulka, som ifølge Heltorp er husets mest populære bar, spiller bandene til de kastes av scenen. De mest slitne kan drukne sine vekttall i romerbadet som for anledningen er fylt opp med sofaputer, mens de som fremdeles har krefter igjen, kan feire det 21. århundre med å danse som robotar i Disco-bar.

Info om billetter, spilletider o.l. på www.blindernuka.no