– Studentene glemmes
Velferdstinget savner mer informasjon om kommunevalget fra valgstyret i Oslo, til studentene.
– Dette er et demokratisk problem, og det virker som valgstyret velger å fokusere på de som allerede er godt etablerte i Oslo, sier leder i Velferdstinget, Stine Winger Minde.
Hun mener det er viktig at studentene bruker stemmeretten sin i kommunevalget, men at valgstyret har for dårlig informasjon.
– Det er nesten 60 000 studenter i Oslo og de utgjør en viktig del av bybildet. Men både ut fra de politiske partienes valgprogrammer og valgstyrets beslutninger, ser det ut til at studentene er blitt en glemt gruppe i kommunevalget.
Informasjonsrådgiver for kommunevalget, Kjetil Bjørnsrud, er på sin side fornøyd med valgkampanjen.
– Valgstyret ønsker ikke å rette seg mot spesielle grupper, men hele Oslos befolkning. Vi forsøker å kommunisere så jevnt som mulig for å nå ut til alle, også studentene, sier han.
Minde er uenig i at kommunikasjon med studenter er å rette seg mot en spesiell gruppe.
– Studenter er en omfattende gruppe. I et kommunevalg står de i en særstilling ved at de ofte ikke har noen tilknytting til studie- og bostedskommunen. Mange vil også være førstegangsvelgere, det bør derfor fokuseres særskilt på studenter, sier hun.
Bjørnsrud skjønner at det er viktig å få med studentene i kommunevalgt, men forteller at valgstyret samtidig skal være nøytrale, og at det derfor er vanskelig å peke ut noen som skal ha særbehandling.
– Studentene er ikke viktigere enn resten av befolkningen, sier han.