Kjære IMK-studenter: Hjelpen er nær!
Forskningsparkens lokaler suger tydeligvis livsgnisten ut av IMK-studentene. Istedenfor å grave seg ned i frustrasjonens dype hull, la oss bruke den kreativiteten dere alle har til å løse problemet.
Dette innlegget er skrevet som svar til to saker Universitas har skrevet om Forskningsparken tidligere dette semesteret. Du kan lese intervjuet med estetikkstudent Emma Nordhus her, og du kan lese om omvisningen Universitas fikk på Forskningsparken her.
I to tidligere artikler i Universitas kommer det fram at studentene ved Institutt for Medier og kommunikasjon strever med at lokalene i Forskningsparken ikke lever opp til forventningene om et studentliv fylt av inspirasjon og estetiske opplevelser. I tillegg synes studenten Emma Sofie Nordhus det er vanskelig når tid og penger ikke strekker til for å utfolde seg kreativt. En gordisk knute av stygg linoleum, hvite vegger, tidspress, trange budsjetter og dyrt heklegarn.
For å si det som en som har lest bøker om barneoppdragelse: Jeg forstår at dette oppleves vanskelig. La oss rydde opp i problemet og sammen finne gode løsninger.
Først et par korrigeringer: Vi er ikke en privat næringspark som Universitas skriver i saken. Forskningsparken er en virksomhet eid av blant andre Universitetet i Oslo, med formål om å legge til rette for verdiskaping fra vekstbedrifter og kommersialisering av forskning. Bygget er tegnet av arkitekten Niels Torp og sto ferdig i 1988. Ikke et nybygg altså. Uten at det verken forklarer eller unnskylder fargen på veggene i IMK. UiO, som leier lokalene av oss, står forresten fritt til å innrede og male i den fargen de vil.
Mangel på dagslys i IMK sine lokaler får jeg ikke fikset sånn på stående fot. Men tør jeg foreslå å ta turen opp på takterrassen der dere kan lese pensum omkranset av et vell av blomster, med utsikt over vakre Blindern? Eller rusler en tur i den store, åpne, til og med lyse, glassgata der man kan, forutsatt ferdigheter, spille litt på flygelet til allmenn estetisk nytelse?
Tør jeg foreslå å ta turen opp på takterrassen der dere kan lese pensum omkranset av et vell av blomster, med utsikt over vakre Blindern?
Vi kan også velge å snu smerten til noe positivt: Forskningsparken er et bygg med over 3000 mennesker som hver dag jobber hardt for å løse verdens store utfordringer ved hjelp av ny forskning og teknologi. Kreative og inspirerte folk med andre ord. Hva med å utnytte muligheten dere har til å hente inspirasjon herfra? Hvis dere spør pent er jeg ganske sikker på at dere får lov til å sitte litt i den såkalte «jungelen» inne hos Startuplab, midt i mylderet av ivrige og dyktige gründere fulle av gode ideer. De får sitt lys fra andre steder enn vinduene, for å si det sånn.
Når det gjelder de økonomiske bekymringene som suger inspirasjonen ut av Emma og de andre inspo-studentene har jeg også en løsning. I hvert fall et lite bidrag. I Forskningsparken har vi en pott med penger som vi deler ut ganske rundhåndet. Det eneste som kreves er at man har samlet en liten gjeng med Forskningspark-ere rundt en felles interesse. Om det er heklegarn dere mangler eller dere vil arrangere filmklubb i kinoen vår – vi kan bidra med lokaler og økonomisk støtte! Ta kontakt, så finner vi ut av det.
Tid er noe vi alle mangler. Der kan jeg ikke hjelpe dere.