Jentehumoren «peak-er»

Peak TV skaper humor gjennom lag på lag av meta, som en uendelig løk av selvironi.

Publisert Sist oppdatert

Da Universitas møtte Peak Performance i våres, sa de at de ønsket å trekke humorsjangeren inn i det feministiske tussmørket. Nå har sketsjeserien Peak TV, som skulle oppfylle dette løftet, nådd statskanalen, med seks episoder på tre til fem minutter.

Humorkollektivet – bestående av Eline Radharani Breitenstein (23), Signe Anker (22), Marie Guldteig (23), Helle Ryg Eia (23), Synneva Lindblad (22) og Anna Filippa Hjarne (22) – har ett oppdrag: å lage humor på egne premisser. Peak Performance tar for seg erkesnodige konsepter, blåser dem opp til enorme proporsjoner og sprekker dem så det renner humor i alle retninger. Noe rotete, men også svært etterlengtet. 

Peak TV har satt gnister til en humoristisk nostalgi som har vært i dvale i alt for lang tid. Revyhumoren deres kan beskrives som en salig blanding av de ikoniske seriene Kollektivet (TV2) og Ut i vår hage (NRK). Hver episode som introduserer deg for nye karakterer og sketsjer uten noen form for rød tråd. Formatet har både stil og selvtillit – noen ganger treffer de blink, andre ganger bommer de. Men det er så deilig at NRK endelig slipper til noe som er både gull og gråstein på deres sendeflater. 

Det er definitivt mer gull enn gråstein, bare så det er sagt. I episoden «Scrambled Eggs» kaster de seg over en av vår generasjons virkelig store kamper: Hvem slipper unna med å ta med eggerøre på 17. Mai? Diskusjonen foregår på engelsk, og det hele blir så absurd at man ikke kan unngå å bli sugd inn i det komiske universet (se for deg åpningsscenen rundt restaurantbordet i sesong to av Fleabag). Klimakset kommer nårtrøsteseansen sklir over fra engelsk til gebrokkent norsk, der dialektene spenner fra norsk-tysk til svorsk i en kakofoni av aksenter.

Denne episoden er bare én av mange skatter i Peak TVs humorunivers. Bak lag på lag med snodig meta, oppdager man alltid nye godbiter av velutviklet, smart humor. Det stråler av å være laget på Peak Performance premisser, selv om den ikke alltid treffer blink. 

Powered by Labrador CMS