Partybåt, Tix og Ballinciaga kostet flesk for HK:
Så mye kostet HKs fadderuke
Vel anvendte penger, mener fadderukeansvarlig ved HK.
Fadderukene i Oslo kan minne mer og mer om festivaler, og Høyskolen Kristianias “Into campus” er intet unntak. Der har fire dager med fadderkalas kostet over 1,7 millioner kroner totalt.
Det bekrefter Vibecke Osfoss. Hun er leder for avdeling for studentoppfølging, med ansvaret for fadderuka på Høyskolen Kristiania og synes det er “vel anvendte penger”:
– Spesielt når vi vet hvor viktig det er for studenter å være med fra starten av for å forhindre frafall og bli kjent, begrunner hun.
Fire dagers fadderfest
I løpet av de fire dagene med fadderuka ved HK “Into Campus” forrige uke, deltok 4200 ferske studenter og 800 faddere ved Høyskolen på en lang rekke arrangementer på dagtid og kveldstid. Sentrum for begivenhetene var et enormt partytelt på Youngstorget. Selv om leie av kommunal grunn er gratis på grunn av koronakompensasjon, ble altså fadderuka ikke billig.
Osfoss mener den totale prislappen rettferdiggjøres av ukas innhold og antall deltakere.
– Det totale budsjettet på 1 750 000 dekker alt: telt, teknikk, live-show, standup, program på dagtid, velkomstseremoni, konserter, artister, båtturer, aktivitetsdag i Domus Athletica. Absolutt alt, sier hun.
HK har vokst, og ryktet går nå om at HK blir større enn BI.
Erica Kunz er student ved Høyskolen Kristiania
– Vi opplever ikke at det er noe ekstravagant ved dette tallet. Vi har gitt studentene en fadderuke som vi vet at flere andre fadderbarn ved andre studieinstitusjoner er misunnelige på.
For partytelt på Youngstorget og festivalstemning står tydeligvis høyt i kurs hos studenter nå til dags.
– Det var fadderbarn fra andre skoler som stod utenfor teltet vårt på Youngstorget og som ville være med på vår fadderuke.
– Men er det riktig bruk av penger?
– Absolutt. Når vi har 4 200 nye studenter, så er ikke dette veldig mye penger. Det er bare 416 kroner per student.
Nei takk til halvdårlig vors
Erica Kunz er student ved Høyskolen Kristiania, og var ikke klar over hva Into Campus kostet. Hun reagerer ikke på prisen.
– Som student synes jeg ikke vi skal sette en prislapp på at studentene skal få en fin start på studiet. Spesielt etter at studentene nå har sittet mye hjemme i forbindelse med korona, sier hun.
Kunz, som har studert på Kristiania i fire år, har ikke hørt noen kommentarer på hvorvidt fadderuka deres har blitt for ambisiøs, men har en teori om hvorfor den har vokst i omfang.
– Den har utviklet seg i takt med HKs vekst. HK har vokst, og ryktet går nå om at HK blir større enn BI. Dette handler om etterspørsel.
– Hva hadde skjedd hvis fadderuka ved HK bare hadde bestått av bli-kjent-leker, hjemmevors og øl i parken? – Folk ville satt spørsmålstegn ved det. Min oppfatning er at studentene ikke er så interessert i halvdårlige vors, men øl i parken er hyggelig hvis det er sol og sommer. Vi er også i parken med andre studenter og hygger oss.