På overtid: Trohjell mener det er på høy tid at politikerne tar ansvar for den dårlige studentøkonomien.Foto: Benjamin Borgersen Skaug

–⁠ Kjære statsråd. Kjære regjering. Kjære storting. Ta ansvar

Leder av studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Andreas Trohjell, har fått nok. I 20 år har studentpolitikere snakket om at studentøkonomien er for dårlig. Nå må noen gjøre noe, mener han.

Studenter har for lite penger. Nå har vi nok en utredning som sier nettopp dette. Hvem gidder å ta ansvar da?

27. august kunne Universitas komme med den slående overskriften «Ny under­sø­kelse: Økonomiske problemer går utover studiene». Dette bekrefter det studenter og studentpolitikere har sagt i 20 år. Nok en gang bygges vår påstand opp med faktagrunnlag og rapporter.

Kjære statsråd. Kjære regjering. Kjære storting. Ta ansvar.

Bakgrunn: Én av tre studenter mener dårlig økonomi påvirker skoleprestasjonene deres