Fullføre: Arne H. Krumsvik, rektor ved Høyskolen Kristiania mener det er viktig at man fullfører det man begynner på.Arkivfoto: Henrik Follesø Egeland

–⁠ Det handler om å gjen­nom­føre!

Du vil kunne bruke det du lærer i langt flere yrker enn det tittelen på studieprogrammet antyder, skriver Arne H. Krumsvik, rektor ved Høyskolen Kristiania.

Det er mange studier å velge mellom. Kristiania alene har over 100 ulike studieprogram. Og når høstmørket faller på, kan tvilen komme snikende. Skal jeg virkelig jobbe med dette resten av livet? Det første studieåret er mest kritisk.

Alt for mange norske studenter gir opp allerede før eksamen i mai. Dermed går de glipp av å oppleve at man får flere valg og mer fleksibilitet jo lenger man «holder ut» som student.

Du kan gjøre de aller fleste studieprogram til «litt ditt» gjennom valg av praksisplass, valgfag, utveksling og oppgavetema. Du vil kunne bruke det du lærer i langt flere yrker enn det tittelen på studieprogrammet antyder.

Les også: Slik var rektorenes åpnings­taler

Like mye som å forberede seg til en bestemt jobb, handler studiene om å utvikle seg som et kritisk tenkende menneske og om å kunne løse komplekse problemer på en systematisk måte.

Det er ferdigheter du garantert får bruk for. Vi vet at sannsynligheten for å gjennomføre er større dersom du opplever å være faglig og sosialt integrert. Derfor er denne åpningsuka en del av planen. Vi ønsker at du skal få deg gode studievenner. Så gjenstår det for deg å ta en viktig beslutning. Bestem deg for å gjennomføre.

Les også:Prorektor ved Oslomet leies ut til Høyskolen Kristiania