«Sammen er vi sterke»: Stølen og Mo oppfordrer studenter til å gå sammen med dem i årets Pride-parade.Foto: Adrian Nielsen

–⁠ På UiO skal alle føle seg velkomne

UiO og Oslomet går sammen i Pride-paraden under parolen «Fryktløs kunnskap»: –⁠ Mangfold i perspektiv, mennesker og tanker gjør vår utdanning og forskning bedre, skriver rektor og prorektor ved UiO, Svein Stølen og Gro Bjørnerud Mo.

Kjære student på UiO. Nå er det straks sommerferie og vi håper du har hatt et fint semester her på universitetet. Som universitet lykkes vi best når både ansatte og studenter er trygge og trives, både faglig og sosialt.

Pride-flagget vaier over Oslomet denne måneden: –⁠ Mangfold er en del av Oslomets historie

Vi er personlig opptatt av at UiO skal være et åpent og inkluderende universitet bygget på likeverd og respekt, og med et trygt arbeids- og læringsmiljø hvor det er rom for alle. Vi ønsker å bygge en kultur der alle kan kjenne seg trygge på å bli respektert for den de er. Mangfold i perspektiv, mennesker og tanker gjør vår utdanning og forskning bedre!

Før vi tar sommerferie skal vi delta på Oslo Pride, og vi håper noen av dere får anledning til å delta på noen av UiOs arrangementer. På Realfagsbiblioteket kan du se Skeiv litteratur på utstilling 14.–23. juni og 19. juni er vi tilstede i Pride-telt på Youngstorget med arrangementet Pride House: Masker og motstand - Den homofile og media fra 1940 til i dag, en dialog mellom innlederne og publikum.

Tyrkisk pride-parade møtt med tåregass: –⁠ Vi er sterkere nå

Tradisjonen tro går UiO og Oslomet sammen i Oslo Pride under parolen «Fryktløs kunnskap». Møt opp utenfor Tøyen hovedgård i Botanisk hage nå på lørdag kl. 11.00. Her får du utdelt t-skjorte og bærenett, og vi stiller med ansiktsmaling. Fra Tøyen går vi samlet til Grønland, hvor paraden starter ca. kl. 13.00. Studentorchesteret Biørneblæs spiller musikk fra start til mål. Etter paraden samles vi i Universitetshagen i sentrum.

Fortsatt er det behov for å kjempe for at alle kan elske den de vil og være seg selv helt ut, uten å møte hets, fordommer eller vold. Kanskje går du i paraden for en venn, en kollega eller for den du er. Sammen er vi sterke!

Les også: –⁠ Vil du påvirke studiebyen din?