Studenter i fokus: -- Vi i Oslo Arbeiderparti skal gjøre Oslo til landets beste studentby, skriver bystyrekandidatene.
Studenter i fokus: – Vi i Oslo Arbeiderparti skal gjøre Oslo til landets beste studentby, skriver bystyrekandidatene.Foto: Privat

–⁠ Vil du påvirke studiebyen din?

–⁠ Det er én ting du må avgjøre før ferien eller sommerjobben tar oppmerksomheten: Hvor vil du stemme?, spør forfatterne av dette innlegget.

De fleste flytter hjemmefra for å studere. Likevel beholder halvparten folkeregistrering hos foreldrene og kan dermed ikke stemme der de faktisk bor. Husk å endre adresse før 30.juni!

Semesteret går mot slutten, sommeren nærmer seg og høstens lokalvalg kan virke langt unna. Men det er én ting du må avgjøre før ferien eller sommerjobben tar oppmerksomheten: Hvor vil du stemme?

Arbeiderpartiets studentlag i Oslo ønsker et studenthus av og for studenter

I Oslo bor det over 80.000 studenter. Som velgergruppe kan studentene avgjøre hvem som skal styre byen fremover. Vil du være med på veivalget?

På knappe fire år har det rødgrønne byrådet endret kurs for Oslo. Det er vi stolte over. Vi merker det hver eneste dag, med trikker, busser og t-bane som går oftere enn før. Det er lettere å komme seg hjem om kvelden, uten å svi av sårt trengte kroner på taxi. Med 4000 flere avganger er det flere som lar bilen stå og bylufta blir renere.

På knappe fire år har det rødgrønne byrådet endret kurs for Oslo

Det er også flere som sykler. Bysyklene har i vår periode endelig fått tillatelse til å stå på campus Blindern og det bygges over 11 km sykkelvei i året. Til sammenligning ble det bygget 1,5 km sykkelvei per år i tiåret før vi styrte Oslo. Vi vil ha enda flere bysykler i nærhet av campus og studentboliger!

Bystyrets rødgrønne flertall har nettopp vedtatt ny sentrumstunnel i Oslo, etter Ruters klare anbefaling. En ny t-banetunnel vil ikke bare gi nye linjer, det vil også gi flere avganger på eksisterende linjer. Det er bra for innbyggerne og det er bra for klima og miljø. Det er resultatene av byrådets politikk som har gjort Oslo til Europas miljøhovedstad for 2019 og utstillingsvindu for grønn byutvikling.

Raser mot regje­ringen: Kutter støtte til student­bo­liger med 300 millioner

Vi i Oslo Arbeiderparti skal gjøre Oslo til landets beste studentby. Vi vil øke antallet studentboliger, bistå utredningen av et nytt studenthus i sentrum og bedre tilgangen til idrettstilbud for studentene. Sist men ikke minst, vil vi fortsette å sikre flere, bedre og mer miljøvennlige reiseveier.

Vil du være med på utviklingen? Gå inn på skatteetatens sider og fyll inn ny adresse før 30.juni.

God sommer og godt valg!

Les også: – Alle burde få oppleve alter­na­tive under­vis­nings­former