Manglende møteplass: – Oslo er Norges største studentby med over 80.000 studenter, men til forskjell fra Trondheim og Bergen har ikke studenter en felles møteplass i sentrum, skriver Johnsen.Foto: Privat

Ønsker et studenthus av og for studenter

–⁠ Det er på tide at Oslo får et studenthus i sentrum for og av studentene, som skal bidra til fellesskap og tilhørighet, skriver leder av Arbeiderpartiets studentlag i Oslo, Emma Laier Johnsen.

Onsdag 27. mars kom det frem at Arbeiderpartiet er størst blant studentene, og det er det god grunn til. Arbeiderpartiet fører en ambisiøs og realistisk politikk. Etter en periode i byrådet har Oslo Ap, sammen med SV og MDG, ført en offensiv politikk. For eksempel har vi økt antallet avganger i kollektivtransporten med hele 4000 flere, og tatt tilbake sentrum fra bilistene. Oslo Ap går nå til valg for fire nye år, og vi Arbeiderpartiets studentlag i Oslo (Astud) skal jobbe for at Oslo skal bli studenthovedstaten i Norge.

Ikke første gang nytt studenthus har vært oppe til diskusjon: –⁠ Dette er kampen om student­huset

Oslo er Norges største studentby med over 80.000 studenter, men til forskjell fra Trondheim og Bergen har ikke studenter en felles møteplass i sentrum. Et sted som på tvers av institusjoner legger til rette for innovasjon, kultur, sosiale aktiviteter og frivillighet. Etter fem år som student i Oslo kan jeg telle på to hender hvor mange ganger jeg har vært på Chateau Neuf. Jeg kan si meg enig i at Chateau Neuf er fint for større arrangementer, men studentene trenger et studenthus hvor de på en daglig basis kan møte andre studenter fra hele Oslo. Det er på tide at Oslo får et studenthus i sentrum for og av studentene, som skal bidra til fellesskap og tilhørighet.

1. mars la Astud frem et forslag for programmøtet til Oslo Ap om at «Oslo kommune skal bistå i å utrede mulighetene knyttet til nytt studenthus i sentrum». 2. mars ble dette vedtatt som en del av programmet som Oslo Ap går til valg med. Med dette viser Oslo Ap at de tar studentene på alvor, og ønsker å tilrettelegge for en bedre studenttilværelse. Utover studenthuset, går de til valg på å øke antall studentboliger, bygge ut bysykkeltilbudet ved studentbyene og studiestedene og samarbeide med studentidretten for å bedre studentenes tilgang til idretten. Videre var også Oslo Ap med på å vedta Campusstrategien som vil legge enda bedre til rette for studentene i Oslo.

Universitas-Stine om studenthusforslag: –⁠ Hvor faen er St. Olavs gate 32?

Oslo Ap ønsker å bygge en by for alle, og vi i Astud skal sørge for at studenter skal være inkludert i dette.

Godt valg!

Les også: Velferds­tinget drømmer om nytt studenthus