Flere måneders arbeid: En gruppe studenter har brukt av sin tid for å gi tilbake til studiemiljøet på sin skole, skriver Selby.Foto: Privat

–⁠ Gratulerer, dere fant noe å klage på

–⁠ Og klaging er selvfølgelig god presse, men noen ganger kan ukritisk klaging være svertende for mennesker som ikke fortjener det, skriver Ebbe Selby, leder for fagutvalget på kunsthistorie ved IFIKK.

En student på IFIKK har valgt å skrive en kommentar om at IFIKK sin studietur bare var en rølpetur, og Universitas gir det ut fullstendig ukritisk. Som en av lederne på IFIKK vil jeg skrive litt mer om hva som skjedde på IFIKK sin studietur.

Bakgrunn: –⁠ Studietur er russetid, bare i Øst-Europa med billig sprit og døgnåpne utesteder

I flere måneder har en gruppe studenter jobbet med denne turen. De har brukt av sin tid for å gi tilbake til studiemiljøet på sin skole. Ingen av de har vært betalt. Ingen av de har erfaring som turguider. Det de har er et hjerte for å gi tilbake til sine medelever.

Flere er uenig med Universitas-Stine: –⁠ Hvis studie­turen for deg var russetid, har du gått glipp av noe

Og de stilte opp med en fantastisk tur. Reisen gikk smertefritt, innlosjeringen var veldig god. I tillegg var det et nøye gjennomarbeidet program for uken. Dette programmet inkluderte daglige museumsbesøk, arrangerte middager på hyggelige restauranter og andre kulturelle eventer. Ettersom det var fire forskjellige studier som dro på tur, og alle kunne fritt velge hvem de ville være med, så var det mye å gjøre.

Dette svertet alle studentene som prøver å jobbe for studentmiljøet på IFIKK

En ting som ikke skjedde på turen var at studentene ble holdt i hånden. Studentene ble behandlet som voksne mennesker, som er frie til å gjøre det de ønsker. Ja, mange studenter valgte overraskende nok å gå ut en del på denne turen. Det inkluderer tydeligvis skribenten hos Universitas, som ikke engang fikk med seg alle de kulturelle arrangementene, og heller dro hjem og skrev om hvor rølpete turen var. Dette ga henne god eksponering i Universitas, og svertet alle studentene som prøver å jobbe for studentmiljøet på IFIKK. Gratulerer.

Student­un­der­sø­kelsen: Mange ønsker å reise på utveksling, men få velger det