BEVISST: Jeg opplever studentmassen i Norge som en relativ miljøbevisst gruppe, som er opptatt av kildesortering, tøyposer og vegetarmat, skriver Pasovic.Foto: Privat

–⁠ Drit i å legg all skylden på studentene

–⁠ Jeg kjenner jeg blir litt irritert når kulturelite-Universitas kommer og legger skylden for plast i havet på en av de fattigste gruppene mennesker i Norge, skriver Una Pasovic.

Det er flott og fint at journalistene i Universitas tar miljøsaken på alvor og problematiserer unødvendig plastbruk på campus.

Men drit i å legg all skylden på studentene.

Bakgrunn: Studentposer skaper splid: –⁠ Hvorfor må man få alt på papir?

Journalist i Universitas' kommentar: – Hvis du har litt miljøsamvittighet igjen i det februarkalde hjertet ditt, gå rolig forbi

Jeg opplever studentmassen i Norge som en relativ miljøbevisst gruppe, som er opptatt av kildesortering, tøyposer og vegetarmat. Det er studentene selv som har tatt initiativ til at det skal bli bysykler på campus, fjerne parkeringsplasser, ha flere kildesorteringsstasjoner og ha mer digitalt pensum.

Jeg kjenner jeg blir litt irritert når kulturelite-Universitas kommer og legger skylden for plast i havet på en av de fattigste gruppene mennesker i Norge, med en månedsinntekt under fattigdomsgrensa. Hvis det er en gruppe i Norge som fortjener en pose i året med gratis bind og nøtter, så er det faktisk studenten.

I stedet for at Ekeberg kaller medstudentene mine for «griske jævler», kunne hun heller ha kommet med reelle løsninger på problemet. I stedet for å være kjip, kunne hun vært løsningsorientert og skrevet et innlegg om hvordan det er på tide at plastposene blir til papirposer.

En enkel løsning, uten å drepe noen hvaler.

Mitt februariskalde hjerte føler ingen skam for den tyggispakka jeg fikk gratis denne uka.

Les ogå: –⁠ UiO trenger Equinors skitne penger