Power through: Man kan klare å komme seg gjennom to timer med improlek med både sceneskrekk og ekstrem beskjedenhet, skriver Universitas' anmelder.

Universitas tester studentforeninger: Voksne barn leker best

For deg som liker å leke og for deg som trenger å lære å leke litt mer.

Publisert Sist oppdatert

Improteater

  • HVEM: Impro Neuf
  • HVOR: Chateau Neuf
  • NÅR: Tirsdager 19.30 til 21.30

Et oppmøte på over femti personer med et imponerende aldersspenn stod klare på semesterets første workshop med Impro Neuf. Det hele startet med at alle sto i en stor ring og presenterte seg selv med navn i tillegg til en bevegelse. Deretter skulle alle herme etter bevegelsen og si navnet. Litt som i et AA-møte. Målet var trolig å løsne deltakerne litt opp og bli kjent, men for noen av oss ble det et mer panisk øyeblikk å komme på noe kult å gjøre før det ble din tur, og hovedfokuset ble egentlig å huske sitt eget navn.

I workshopene lærer man teknikker innen improvisert teater gjennom ulike øvelser, som regel to og to sammen. Blant annet var det en lek som het «Wow, se på den!» som gikk ut på at den ene sa «wow, se på den!» og pekte ut i lufta. Partneren skulle da svare med «ja se der, det er en…». Her var det altså bare fantasien som kunne hindre hva den imaginære tingen kunne være. Etter hver øvelse måtte hvert par reflektere rundt hvordan den var å gjøre. Deretter snakket instruktøren høyt om hva som var målet og hvordan det kunne brukes som improteater-teknikk. Noen av de mer teite og kleine øvelsene ga derfor mening etter hvert, og var absolutt lærerike.

I denne foreningen fikk Universitas' anmelder kjørt seg: Bring it on, BI

Man kan klare å komme seg gjennom to timer med improlek med både sceneskrekk og ekstrem beskjedenhet. Øvelsene var nokså ufarlige og det ble presisert at det var fullt lov å stå over noen av dem om man var ukomfortabel. Men beskjedne og ukomfortable kan ikke akkurat beskrive majoriteten av menneskene som hoppet rundt i kjelleren på Chateau Neuf. Man kjenner igjen typen fra dramalinja på videregående. De med et energinivå man bare ser i Vitaepro-reklamer og som er nesten litt for tilstedeværende i samtaler. De synes også alt du sier er helt fantastisk gøy, så dette er absolutt stedet for deg som ønsker å bygge et sosialt nettverk i en ellers ensom studenttilværelse.

Denne Neuf-foreningen er for deg som vil ta det litt roligere: Gratis øl 4-evah

Impro Neuf er en gjeng energiske og flinke folk som bare ønsker å ha det gøy. Dette passer for deg som har behov for å slå deg litt løs, kanskje komme utenfor komfortsonen eller rett og slett bare le litt.

Powered by Labrador CMS