Foto: Privat
Foto: Privat

Gjeste­li­stas logiske brist

Er gangbro over Forskningsparken en god idé? Nei, ifølge Jenny Sandmo Ellefsen. Det verste som kan skje er at mange penger blir brukt på en unødvendig og upraktisk gangbro som i alle tilfeller unntatt ett vil gjøre det lengre å gå mellom plattformene, skriver hun.

Forrige uke møtte jeg representanter fra Gjestelista på stand på Frederikkeplassen, og fikk stilt dem et spørsmål jeg lenge har lurt på: hva i all verden er greia med at de vil ha gangbro over T-banestoppet Forskningsparken?

Svaret jeg fikk var at det vil være raskere å gå over en gangbro enn under banen. Dette stusset jeg på. Hvis man går ut fra at trappene over en slik gangbro vil være omtrent like lange som trappene opp til t-banebrua, betyr jo dette i praksis å doble lengden man går for å komme til den andre sida.

Dette er Gjestelista: Vil ta et oppgjør med «kjedelige studentpolitikere»

Ja, svarte representantene fra gjestelista, men det jeg ikke tenkte på var at mange går opp den veien på skrå fra Øvre Blindern, i stedet for ned til trikkestoppet og Dana Bakeri. Og da vil det være raskere å gå over en gangbro enn ned under banen.

For det første er dette et veldig rart premiss å sette, da en person som skal retning sentrum fra Øvre Blindern ikke ville gått opp den veien uansett. For det andre ville det vært nøyaktig like langt å gå over en gangbro som å gå under t-banebrua, så man ville ikke spart noe tid på dette, med mindre gangbrua begynner lengre oppe ved Øvre Blindern.

På campus vil Gjestelista også ha: Skybar

Men Gjestelistas andre argument var at en gangbru ville gjort det enklere for de som ønsker å bytte bane på Forskningsparken. I så fall ville en gangbru hvor man måtte gått langt opp mot Øvre Blindern for å så gå tilbake igjen til riktig spor, gjort dette vanskeligere enn å bare gå under banen. Men her er også premisset veldig rart, da ingen bytter bane på Forskningsparken. Hvis du ikke skal mot universitetet og må ta banen tilbake til Majorstuen, er du mest sannsynlig ikke student heller.

Ingen bytter bane på Forskningsparken»

Gjestelistas slagord er «hva er det verste som kan skje?». Det verste som kan skje her er vel at mange penger blir brukt på en unødvendig og upraktisk gangbro som i alle tilfeller unntatt ett vil gjøre det lengre å gå mellom plattformene (bortsett fra nevnte tilfelle hvor det vil ta akkurat like lang tid som å bruke det nåværende systemet). Men det er jo også ganske usannsynlig at et slikt forslag kommer gjennom. Det høres fint ut med skybar på Lucy Smiths hus og Olafiaklinikk på campus, da.

På campus vil Gjestelista også ha: Foodtrucks