HUNDETERAPI: I eksamenstida kan studenter ved Universitetet i Oslo hilse på Beauty, en tillitsfull og snill hund med høy utdannelse. Foto: Amanda O. Berg
HUNDETERAPI: I eksamenstida kan studenter ved Universitetet i Oslo hilse på Beauty, en tillitsfull og snill hund med høy utdannelse. Foto: Amanda O. Berg

Retrieve your Retriever!

Ikke forby hund uten grunn! skriver Tage S. Jensen fra Blå liste.

Du er på vei hjem fra lesesalen. Klokka er mye. Nakken verker, og eksamen er rett rundt hjørnet. Alle vennene dine er på fest – du er alene. Du blir nødt til å gå hjem grunnet signalforstyrrelser. Det regner. Dagen din har vært dritt.

Møt terapihunden Beauty: Det var gøy og Beauty er veldig søt

I det du åpner inngangsdøren, forsvinner alle sorger. Der står din aller beste venn, Truls. Han er lykkelig for å se deg, og gjør et byks opp i armene dine. Truls elsker deg. Smerten i nakken forsvinner, tomrommet fylles og eksamensangsten fordufter. Du føler deg trygg og elsket. Truls er en golden retriever. Dagen din ble ikke så ille allikevel.

Men denne hjerteskjærende historien er dessverre ikke i tråd med virkeligheten. Du bor nemlig i en SiO-leilighet, noe som betyr at Truls aldri fikk flytte inn med deg. Han bor hos foreldrene dine i Tromsø, og lengter etter deg hver eneste dag. Blå liste mener slik behandling av menneskets beste venn er uholdbar, og vil kjempe for dyrehold i SiO-leiligheter.

Halloween-kåring: New Yorks beste hundekostymer

Mange studenter opplever perioder preget av stress, og det er enkelt å føle seg ensom i en stor by som Oslo. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å komme hjem til en hengiven og kjærlig hund. Forskning viser at hundehold bidrar til å dempe stress, og kan i tillegg være helsefremmende ettersom hunder krever jevnlig mosjon.

I SiO-kollektiv må det selvsagt tas hensyn til allergier, men dette hensynet legitimerer imidlertid ikke et totalforbud mot dyrehold. Blå liste vil la deg bestemme mest mulig over eget liv. Dersom du ønsker å dele livet ditt med en hund – hvilket jeg forøvrig anbefaler – bør ikke SiO stå i veien for det. Ikke forby hund uten grunn!

P.S: Hund er i denne teksten benyttet for å styrke patos-appellen. Undulater er også okei!

Mer dyrenytt? Når han ikke er skrikevokalist, trives Aslak best i sofaen sammen med katten