Ønsker ny forståelse

Det ser ut til at forskning på psykedelika går en ny vår i møte verden over, og norske universiteter må ta dette innover seg.

Publisert Sist oppdatert

Flere og flere forskere på tvers av fagfelt anser nå MDMA og psykedelika som potensielle verktøy i den evige jakten på økt selvforståelse og effektiv behandling av en rekke lidelser. EmmaSofia arbeider for å få MDMA og psykedelika fram i lyset og inn i lovregulerte former – og fortsette forskningen. Vi har grunn til å være optimistiske.

Les også: Vil friske opp psykedelika-debatten

I takt med ny forståelse forandrer det offentlige ordskiftet seg og får en mer moden, kunnskapsrik form. Flere land har innført nye reguleringsformer, og FN’s generalforsamling har framskyndet sitt toppmøte om temaet til 19. april i år. Nye internasjonale retningslinjer for regulering av rusfeltet skal på plass.

Det ser ut til at forsking på psykedelika går en ny vår i møte verden over, og norske universiteter må ta dette innover seg. Mange fag berøres: antropologi og religion møter psykologi og medisin – og jussen må ta for seg det hele.

I EmmaSofia studentforening samler vi derfor krefter og kunnskap for å undersøke dette sammen. Vi krysser våre fagfelt og samarbeider i forsøket på å forstå dette tverrfaglige feltet som nå åpner seg. Torsdag 3. mars får vi besøk på Blindern av jurist Øyvind Røed som vil foredra om religiøs bruk av psykedelika i lys av menneskerettighetskonvensjonen.Vi er hverken «ecstasy-entusiaster» eller «shroom-boomers», men nysgjerrige studenter, som tenker at tiden nå er overmoden for nytenking på rusfeltet. Vi mener Norge bør følge etter, når verdenssamfunnet faktisk går foran.

Powered by Labrador CMS