Neuf-revolusjonen

Det Norske Studentersamfunds påtroppende formand svarer på kritikk fra forrige ukes leder, og mener mangfold, sterkere fellesskap og en real wake-up-call blant annet er det som skal til for å få DNS på rett kjør igjen.

Publisert

Det er sviktende studentaktivitet som er årsaken til det store underskuddet til Chateau Neuf AS dette jubileumsåret, og Universitas peker i sin leder sist uke på et lukket internmiljø og manglende relevans som mulige årsaksforklaringer. Vi deler ikke denne oppfatningen, men erkjenner at Studentersamfundet har et betydelig image-problem, og vi håper at årets dårlige resultat vil fungere som en wake-up-call både for de ansatte og våre aktive.

Om det skal være noe håp om å stable økonomien tilbake på beina, blir vi nødt til å nedkjempe sådanne uheldige oppfatninger både utenfor og innenfor betongveggene på Chateau Neuf. Den eneste redningen for Det Norske Studentersamfund er et Hovedstyre med tid til å synliggjøre Studentersamfundet som en mangfoldig møteplass, der engasjerte studenter blir gitt mulighet til å få gjennomslag for sine politiske prosjekter og kreative visjoner.

Vårt Hovedstyre vil derfor fremheve mangfoldet som faktisk finnes i våre foreninger og utvalg. Dette mangfoldet skal gjøres tydeligere gjennom en større satsing på foreningenes egen markedsføring. Foreningene skal dessuten gjøres mer synlige både på Chateau Neuf og DNS’ nettsider, for å vise frem hvem «Neuferne» faktisk er, og gjøre organisasjonsstrukturen mer gjennomsiktig.

Mangfoldet må dessuten suppleres med bygging av samhold på tvers av foreningene, og det er viktig for oss å bygge et godt og inkluderende internmiljø på huset. Vi vil derfor gi interngruppen mer midler, samt strukturere den slik at flere foreninger inkluderes i dens arbeid. Interngruppen skal skape et tilbud med lav nok terskel til at alle våre aktive kan benytte seg av det, for å sikre at alle nye og gamle aktive blir tatt imot med åpne armer. For å løse rykteproblemet er det nødvendig å røske opp i både internkultur og interne rutiner, og om et år håper vi at flere opplever Studentersamfundet som en svært inkluderende organisasjon.

Fellesskapet må også definitivt bygges utad. Snarere enn å se på oss selv som en konkurrent til studentaktiviteten ellers i Oslo, bør vi arbeide for å knytte tettere bånd til andre studentforeninger, og vise at vi også er deres Studentersamfund. Vår størrelse, historie og organisasjonserfaring gir oss et unikt tilbud som kan komme hele studentmiljøet i Oslo til gode. Det skal gjøres lettere for eksterne studentforeninger å arrangere på Chateau Neuf, og vi håper å skape en større interesse for å være en del av det interne fellesskapet. Av den grunn kommer vi til å avsette midler til oppstart av nye foreninger eller andre initiativer, og veilede disse til å finne sin plass i fellesskapet, med ønske om å ivareta bredden av politiske og kulturelle interesser blant studentene.

Den eneste måten å hindre tilsvarende underskudd i de kommende år, er ved å øke den daglige driften og studentaktiviteten på Det Norske Studentersamfund. For å få til dette trengs et samlende og tydelig Hovedstyre, som er i stand til å inspirere til engasjement og deltagelse på grasrotplan. Dette vil være vår misjon det kommende året.

Powered by Labrador CMS