Barteblues på Blå

«The Impossible Green» inntok by:Larm torsdag kveld, samtidig som 70-tallet ringte og ville ha stilen sin tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Hvem: The Impossible Green

Hvor: Blå 

Når: Torsdag kl. 22.30

By:Larm er bransjefestivalen over alle bransjefestivaler. Her er Blå og Ingensteds i sitt ess; utescenen på Blå med Akerselva i bakgrunnen, Ingensteds med egen lounge. I bakgården spiller DJ-ene kontinuerlig. by:Larm er en «hip» festival. Da er det ekstra deilig at «The Impossible Green» kjører helt sin egen greie, og det så til de grader.

 Med barter, spisse sko og slengbukser inntar de by:Larm. Oppe på loftet på Blå, på scenen som kalles «Himmel», smeller de til med skikkelig rock´n´roll. De er fire mann på scenen, men kunne like gjerne vært femten; lyden slår oss i trynet. Både samspillet og soundet er on point. Konserten er gjennomarrangert, overgangene går av seg selv. Gutta har vært på veien en stund, det er det ingen tvil om. 

Mathias Angelhus, vokalist og frontmann, synger strålende. Stemmen hans skjærer gjennom alt. Den har masse sjel og et bluesy uttrykk som passer perfekt til dette bandet. «The Impossible Green» ligger et sted mellom americana, blues og rock. Kanskje er det ikke overraskende at det er mange menn i salen, i alle aldre. «The Impossible Green» har på mange måter mye av det som gjør Tim Walz populær i USA. Det er folkelig, tilgjengelig og solid. Når musikerne i tillegg spiller så bra som de gjør, blir totalpakken meget god.

På et tidspunkt tar Angelhus og bandet det helt ned. «Never get off my mind» er en deilig kontrast til den ellers svært rocka konserten. Da blir det igjen enda gøyere når trommisen legger «four on the floor» på neste låt, «Do you wrong». Hele salen er med og klapper og synger av full hals på den fengende broen. Alle utenom trommisen legger av og blir med. Når de så bygger opp igjen til siste refreng klikker det helt for en fyr bak meg. Publikum danser, hoier og heier, fullstendig oppslukt i øyeblikket.

«The Impossible Green» kjører sin egen greie. Det funker som bare rakkern. Neste gang de setter seg i vanen og drar på turné, burde du få det med deg.

Powered by Labrador CMS