
BI-studentene blir med i SiO
Departementet har gitt klarsignal: Fra august 2005 skal Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) ta seg av 8000 flere studenter.
BI har til dags dato ikke vært tilknyttet en studentsamskipnad. Det skal det bli en slutt på fra august 2005. Ifølge leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO), Eirik Nedrelid, vil en ekspansjon også være positiv for de som allerede nyter godt av tilbudene.
– Utvidelsen av SiO vil føre til en mer robust samskipnad som kan tilby bedre- og flere velferdstilbud til studentene, sier Nedrelid.
På BI i Nydalen, som ferdigstilles juni 2005, skal SiO tilby eget treningssenter, sosionomtjeneste, helsetjeneste, karrieresenter og kortsenter. I tillegg skal Akademika drive bokhandel. BI-studentene vil også få tilgang til SiOs studentboliger.
– Noe av det viktigste med ekspansjonen er at BI-studentene får tilgang til boliger som ikke er markedspriset, sier Nedrelid.
BI skal bygge egne studentboliger i Nydalen, men Nedrelid tror ikke disse boligene vil ha en pris studentene er tjent med. For å takle pågangen av BI-studenter, har SiO derfor søkt om tilskudd for bygging av 280 flere boliger i Pilestredet Park og Vestgrensa 2. I dag er SiOs boligmasse fylt opp.
Entusiastiske BI-studenter
Lederen i studentforeningen BISON, studentforeningen ved BI Oslo, Jon Kåre Stene, ser frem til innlemming i SiO, og et bedre velferdstilbud for BI-studentene.
– Med innlemmingen i SiO får BI et velferdsmaskineri som er drevet av folk som jobber velferd, det har vi ikke hatt på BI før, sier Stene.
Ole Petter Leite, leder i MØSS, studentforeningen på BI Norges Markedshøgskole, er enig:
– Vi vil få en studentvelferd som er i særklasse i forhold til den vi har nå. Spesielt har vi savnet et bra treningstilbud, sier Leite.
Blant de få velferdsgoder BI-studenter i dag kan nyte godt av, er refusjon på lege- og tannlegebesøk, samt kantine og studentboliger. Skal de trene, må de ut med 500 kroner i måneden. Når det nye treningsanlegget til SiO står klart, vil prisen trolig være en snau tusenlapp i semesteret.
BI inn i studentpolitikken
Et annet aspekt ved ekspansjonen er at organiseringen av SiO blir endret. SiO-delen av Studentparlamentet skal skilles ut som eget velferdsting, mens Studentparlamentet kun skal være universitetspolitisk. I velferdstinget skal det også sitte BI-studenter.
– Vil BIs innpass i SiO-styret bety mer business enn studentvelferd?
– Absolutt ikke. Det vil være viktig, også for oss, å ha studenter i fokus. Det er likegyldig hvilken utdanningsinstitusjon du tilhører – du har alltid behov for et nettverk i ryggen. BI-studenter har faktisk mye dårligere råd enn dere på Universitetet, slår Stene fast.
Samtidig sier han at det vil være positivt for SiO å få inn studenter som kan forretningsdrift.
– Vi tilbyr BI et bredt velferdstilbud. Akademika fikk muligheten til å
drive bokhandel etter anbud i konkurranse med Tanum og Norli. Det kommer et betydelig antall studenter til Nydalen og det er naturlig for oss som er studentsamskipnad i Oslo at vi kan gi et tilbud til dem, sier Lisbeth Dyrberg, direktør i SiO.
Konserndirektør ved Handelshøyskolen BI Jens Petter Tøndel sier samlokaliseringen av BI i Nydalen er en viktig milepæl for BI.
– Vi er glade for at vi også bedrer våre studenters vilkår på velferdssiden, sier Tøndel.