"Vi har gjennomført et historisk løft for både studiestøtten og studentboligbyggingen, men fremdeles er det mange som opplever en presset studentøkonomi og vanskeligheter med å få seg et rimelig sted å bo," skriver Henrik Asheim.

Høyres løfter til studentene

"Aldri før har det vært flere studenter ved landets institusjoner, flere fullfører og studentene har fått økt kjøpekraften med over 14 000 kroner mer å rutte med," skriver Henrik Asheim i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

En god utdanning er et gode både for den enkelte og for oss som samfunn. Den enkelte står bedre rustet i arbeidslivet og samfunnet får tilgang på viktig kunnskap og kompetanse. Den gode nyheten er at mange piler peker i riktig retning.

Aldri før har det vært flere studenter ved landets institusjoner, flere fullfører og studentene har fått økt kjøpekraften med over 14 000 kroner mer å rutte med.

Les også: "La dette bli et klimavalg"

Dersom Norge skal lykkes med omstilling og verdiskaping må studentene lykkes.

Men vi må alltid sette nye mål og ambisjoner. Derfor er Høyres løfter til studentene inn i valget 2021:

— En stor satsing på psykisk helse

— Bedre faglig oppfølging

– At flere skal få praksis og arbeidslivsrelevansen skal bli bedre

– Økt tilbud av sommerstudier og flere tresemesterordninger

– Økt digitalisering av utdanningene

– Øke studiestøtten og bygge flere studentboliger

Høyre vil ha flere psykologer og rådgivere til studentene. Sosiale lavterskeltilbud, et godt faglig og sosialt miljø og samtaler med noen som kan hjelpe deg med å sortere tankene, er en av de viktigste vi gjør for at vi skal ha det bra.

Som student skal du være trygg på at du blir tatt godt imot når du starter på studiene. Derfor vil vi at universitetene og høyskolene ikke bare skal levere god undervisning, men også må levere god faglig oppfølging av studentene.

Færre enn én av fire har hatt praksis som en del av utdanningen. Derfor vil vi at alle studenter skal få muligheten til å prøve seg i arbeidslivet eller samarbeide med arbeidslivet i løpet av utdanningen sin.

Vi ønsker å øke tilbudet av sommerstudier og gi mulighet til å for eksempel ta en mastergrad på tre semester over ett intensivt år.

Vi vil derfor opprette digitale studieplasser og gjøre utdanning mer tilgjengelig for flere. Men vi skal også digitalisere undervisning og utdanning og bruke digitale verktøy på nye og bedre måter.

Vi har gjennomført et historisk løft for både studiestøtten og studentboligbyggingen, men fremdeles er det mange som opplever en presset studentøkonomi og vanskeligheter med å få seg et rimelig sted å bo. Derfor må vi fortsette å øke studiestøtten utover pris- og lønnsvekst og bygge studentboliger i et høyt tempo. Særlig må vi styrke ordningene for studenter med barn.

For Høyre er det å være et parti for kunnskap og studenter en viktig prioritet. Dersom Norge skal lykkes med omstilling og verdiskaping må studentene lykkes. Derfor går vi til valg på nye og store ambisjoner for studenter og høyere utdanning.

Les også: "Et mer rettferdig studentliv er mulig!"

Powered by Labrador CMS