Lav terskel: Hos revygruppen «Morrari» kan studenter fra alle fakulteter bli med på en runde sheriff.

Univer­sitas anmelder student­for­eninger: Moro med Morrari

Freud, Tarantino og sheriff. Velkommen til psykologistudentenes revygruppe.

«En revy med høy sigarføring» er de første ordene som møter deg på Facebook-siden til Revygruppen Morrari. Universitas sin utsendte ankommer dermed Psykologiske institutt med håp om å møte en viss cubaner. Men når vi møter opp i forsamlingssalen for å ta del i gruppas opplegg, får vi ikke en eneste sigar utdelt. Kan de unge revy-psykologene reddes ut av det elendige første-inntrykket?

Siden vi er i starten av semesteret, sparkes kalaset i gang med en klassisk navnerunde. Alle introduserer seg selv med navn og en «fun fact». Her lærer vi at samtlige deltakere så den nye Tarantino- filmen i løpet av uken og spiste mystiske kladder. Kveldens morsomste «fun fact» er likevel revygruppas eget navn: Morrari, som kommer fra Freuds teori om at barn utvikler seksuelle følelser for sin mor. Målet er at Morrarisene skal få samme tilhørighet til revygruppen, som til sin egen mor.

Studentforeningen «Toastjærn» serverer deilig toast og ikke fullt så deilig smalltalk, mener Universitas' anmelder: Herlig cheesy

I 2018 inviterte gruppen til stilleleken under sin årlige revy. Som revy-skeptiker, krysser undertegnede fingrene for at de resirkulerer fjorårets konsept. Håpet blir smadret idet de gir seg hen til første øvelse: tohodet troll. Deltakerne går sammen arm i arm, for så å improvisere like setninger samtidig. Resultatet er langstrakte samtaler som uttales i overlappende slow motion. For en utenforstående, er det som å få gelé kvernet gjennom ørene. Men hele gjengen smiler og ler, så kanskje det ikke er så ille.

Deretter kaster gjengen seg ut i en intrikat runde med sheriff. Den klassiske leken utvikler seg fort til en «Morrari spesial», der deltakerne må imitere en katt i vaskemaskin og pølse i brød. Her er det med andre ord rom for å omfavne et hav av identiteter. Og terskelen for å ta del i moroa, er lav. Revygruppen er åpen for studenter fra alle fakulteters hjørner, semesteret rundt.

Universitas' anmelder har testet OSI Fekting og fikk sin helt egen «Jedi Master»: Slaget om pupp og verdighet

«Det ser nok rart ut fra utsiden», sier en av deltakerne mot slutten. Dét er det ingen tvil om at Morrari gjør. Men til tross for at opplegget ser bisart ut, er det viktigste at dramagjengen koser seg. Noe de åpenbart gjør. Universitas sin anmelder bytter neppe mor ut med revygruppe den første uken. Men dersom du på liv og død må ta del i revy-tilværelsen, kan Morraris være et fint sted å gi uttrykk for dine kliniske sider.