Perfekte toast: Hemmeligheten bak disse sprø herlighetene er ifølge nestleder Inger Helene Engebretsen majones på loffen. Da blir toasten ekstra crispy og gyllen.

Univer­sitas anmelder student­for­eninger: Herlig cheesy

«Toast! Toast! Toast!» ropes det entusiastisk i kantinen på Institutt for Informatikk (IFI). Det er «toastdag».

I det øyeblikket lukten av smeltet ost og grillkrydder begynner å bre om seg, strømmer informatikkstudenter til standen i første etasje av Ole-Johan Dahls hus, og køen vedvarer ut den neste timen.

Toastjærn er kun et skarve år gammelt, men teller allerede rundt 100 medlemmer. Ifølge nestleder Inger Helene Engebretsen (24) foregikk opprettelsen omtrent slik; «Haha, vi skulle hatt en forening for toast, da» – og slik ble det. Dette er herlig lavterskel. Du vippser 30 kroner, og så får du toast resten av semesteret, som vil si minst én toastdag i måneden. Ellers er det toastkvelder, toastjulebord, og – fordi hvorfor ikke – generalforsamling. For å bli enig om toastvedtektene og slikt.

Universitas har anmeldt OSI Fekting: Slaget om pupp og verdighet

Inkluderende er det også. Glutenintolerant eller veganer ingen hindring. Aberet med en slik forening? Det er faktisk bare toast som skjer. Og selv om det er gøy i en time med puns som «gi jernet» og «arme riddere», så er det nettopp bare gøy i en time. Her må du ha en ekstrem forkjærlighet for smalltalk.

Sigrid overrasket ingen på Øya 2019: Selvfølgelig er Sigrid spektakulær

Hva så med selve toasten? Den er overraskende god. Jeg får en klassisk variant, med Jarlsberg, skinke, ketchup og diverse krydder, og det er et sammensurium jeg ikke ville trodd jeg kom til å like. Denne kunne jeg blitt feit på. Om du nå tenker en forening for ostesmørbrød høres tullete ut, så har du delvis rett. Men det er seriøst tull, ifølge styremedlemmene. De er tross alt registrert i Brønnøysundregisteret.