Hiv og VOI: BI-studenter øver seg på regatta i Oslofjorden

På dypt vann med BI

Dersom du vil komme til bunns i ryktene om seilforeningen til BIs skandaløse fester, må du dykke dypere enn første trening.

«Det eneste som mangler nå, er en kald øl». Sitat: 11 år gamle meg på seilkurs. This ain’t my first rodeo, er altså utgangspunktet når jeg møter opp på seilkurset til BI Athletics. Det er søndag, og undertegnede er over gjennomsnittet bakfull idet jeg går i land på Oslo seilforening på Lille Herbern ved Bygdøy. Jeg er klar for å vugge på bølgene til en lun bris, med et hav fullt av muligheter dersom bakrus kvalmen tar overhånd. Men det blir fort klart at disse seilerne ikke er her for å ta det rolig.

Vi får bli med på en eksklusiv trening: Sommeren nærmer seg slutten, og seilesesongen går mot veis ende for denne gang. Men A-laget til BI-seilerne gjør seg klar for et siste støt før de pakker seilene sammen. NM i Trondheim er bare to uker unna, hvor de stiller med ett lag. De opererer V70-båter, som krever et mannskap på fire stykker. Denne gjengen har brukt hver dag den siste uken på å perfeksjonere samtlige jibber [snu i medvind] og markeringer.

Universitas har testet OSI Fekting: Slaget om pupp og verdighet

Universitas får ikke ta del i det harde arbeidet. Men observerer det hele fra vaktbåten. Vi legger ut bøyer firkløveren skal seile mellom, for å øve seg på regatta [kappløp for seilbåter]. Til tross for at havet dekker 70 prosent av kloden, er det trangt om plassen søndag ettermiddag i indre Oslofjord. Etter nære sammenstøt med en ferge, en annen seilbåt og et cargoskip, får studentene omsider god fart i seilene, og suser frem og tilbake mellom bøyene.

Om det høye nivået høres avskrekkende ut, frykt ei. Dersom du som meg foretrekker en mer bedagelig form for seiling, er det muligheter for det også. Til tross for at BI Athletics har tre lag som konkurrerer på høyt nivå, har foreningen hele 90 medlemmer. De mindre seriøse matrosene er gjerne ferske seilere, som er med for å lære seg kunsten å styre vinden, samt for å ha det litt gøy. De får også følge stjernelagene landet rundt og feste etter endt res.

Universitas' revy-skeptiske anmelder har testet studentforeningen «Revygruppen Morrari»: Moro med Morrari

Dersom du vil ta del i moroa eller seile på elitenivå, er det håp selv for deg som ikke går på BI. En viss kvote studenter fra andre universiteter får bli med. Alle som søker får plass, så lenge klubben har kapasitet til å ta dem inn. Om dette høres ut som noe for deg, er det med andre ord bare å slenge på seg de raske brillene og pappas Helly Hansens jakke og styre VOI’en mot Bygdøy.