La det swinge: Studenter i alle aldre, fra forskjellige fakulteter stilte opp på introkurset til Blindern Rockeswing

Låvefest på Helga Engs hus!

Blindern Rockeswing bringer bygda til byen når de byr opp til dans.

Tirsdag 27. august inviterte Blindern Rockeswing til gratis introkurs for universitetets studenter. Det må ha vært opp mot to hundre fremmøtte. Ute er det godt over 25 grader og fuktig som bare heia. Inne i Helga Engs Hus er luften sval, så svetten fra dagens tidligere strabaser tørker raskt inn.

Gutter og jenter står oppstilt parat i treningstøy og joggesko, klare for å vrikke litt på dansefoten. Imidlertid har ikke Universitas’ journalist fått med seg hva som er anbefalt å gå i denne kvelden. Skinnsandaler og bomullskjole er ikke bare et idiotisk valg, men blikk fra de fremmøtte bekreftet at dette er noe jeg burde ha tenkt på. Imidlertid lar ikke dette rokke ved humøret. I det musikken startet og instruktørene instruerte i vei, kom smilet frem på alle ansiktene. Folk lo og svaiet usikkert fra side til side.

Introkurset overrasker også som et ekstremt lett sted å bli kjent med nye mennesker. Ikke før du har snublet deg gjennom fire takter blir du bedt om å bytte partner. Her går det ikke i om og men, jentene hopper videre til neste gutt. Slik pågår det hele kvelden, mon tro om det er snik speeddating som er satt i gang?

Universitas har testet studentforeningen «Revygruppen Morrari»: Moro med Morrari

Rockeswing viser seg å være noe som kunne passe de fleste: studentene ser ut til å komme fra forskjellige fakulteter, i alle aldre og også utvekslingsstudenter har tatt turen! Dansetrinnene er ikke vanskelige i seg selv, som gjør at en uerfaren danser også kan bli med. Instruktørene er hyggelige og hele seansen oppleves som veldig innbydende. Det eneste ved rockeswing som kan gjøre det til en form for ‘nisje’ er musikkstilen. Den er nok ikke for alle, så om du ikke liker rockeswing er nok ikke dette dansekurset for deg.

Universitas' anmelder dro på seiltur med studentforeningen «BI Seiling»: På dypt vann med BI

«Dette er swingen som ble danset på bygdene i alle år», hevder Vanja Hallvig, leder for Blindern Rockeswing. Musikken, som på fagspråket blir kalt Fastingswing, er en firetakters rytme som får deg til å lure på hvor innenlands dialektene og låven har blitt av. Imponerende nok danser faktisk de fleste av studentene lettbeint rundt i foajeen. Alle timene på lesesalen har visst ikke etterlatt seg stive rygger og sittesår.