Personlig: Skuespillerne leverer gode og intime fremførelser
Personlig: Skuespillerne leverer gode og intime fremførelserPRESSEFOTO: LARS HALVOR ANDREASSEN / FEIL TEATER

Oslo føles plutselig litt varmere

Det blir tårer, latter og allsang når «Feil teater» inviterer publikum hjem til seg selv.

«Særdeles attraktiv 3-roms» til salgs er årets mest intime og koselige teaterstykke. Det hele starter ute foran oppgangen til leiligheten hvor stykket skal ta plass, midt i hjertet av Majorstuen. Hjemme i leiligheten til Sebastian Skytterud Myers byr kompaniet «Feil Teater» på et hjemmebesøk gjestene sent vil glemme. På fortauskanten står 25 fremmede sammen, alle klare for en litt annerledes teateropplevelse. Skuespillerne deler ut ulike rekvisita til publikum, alt fra en røykpakke til en Ikea-pose. Skuespillerne Seda Witt, Sebastian Skytterud Myers og Julia Küster viser deretter alle inn i stuen der vi får servert øl, vin og kaffe.

Bestselgeren «Min briljante venninne» fungerer utmerket på scenen, mener Universitas' anmelder: En skikkelig god spillefilm på scenen

Grunnsteinen i teateret ligger i flyttehistorier. Gjennom den ene timen og de tjue minuttene som har blitt satt av til stykket utforsker de hvordan flytting oppleves. Stykket baseres på seanser utspilt fra direkte sitat og historier skuespillerne og regissør Vilde Johannessen har gjort gjennom intervjuer med kjente og ukjente. Publikum blir også inkludert i stykket, med felles skål, god øyekontakt og sanger de fleste kan. Dette sammensuriumet kan nok forveksles med en gjeng som drikker seg klar for byen.

Stykket varierer imponerende godt mellom å være humoristisk, musikalskt, dystert og rørende. I det ene minuttet forteller skuespiller Witt om farens vei til norsk statsborgerskap, som ikke gjør annet enn å få tårekanalene til å jobbe. I det neste øyeblikket ler publikum godt med når Küster forteller den absurde historien om hvordan lagerplassen hennes i Wales brant ned.

Isah imponerer med deilig RnB på EP-en «sukkerspinn og hodepine (del 2)»: Sukkersøtt fra Isah

Skuespillerne leverer fremførelser som gir en følelse av å komme veldig tett på mennesker du aldri har sett eller møtt før. Oslo føles plutselig litt varmere og nærmere hjertet. Teateret er over før en er klar over det. Det kunne imidlertid gjerne ha vart enda lengre, så bra var det!