Fengende: Publikum på John Dee synger gladelig med på låtene.
Fengende: Publikum på John Dee synger gladelig med på låtene.

dePresno:

–⁠ Lekent

Universitas anmelder by:Larm 2019. Fredag kveld spiller dePresno på John Dee. –⁠ En tidsriktig blanding av låter med tempo, og det skjøre, fine, skriver Universitas' anmelder.

John Dee fylles opp til randen kort tid før konserten. En instrumental innledning strømmer ut i rommet før en selvsikker DePresno entrer scenen og åpner konserten med låten «Paper thin». En rolig ballade med en dyp og varm vokal.

Slik var gårsdagen på by:Larm: –⁠ Knallstart på en av Oslos hippeste festivaler, mener Universitas' anmeldere.

–⁠ Hallais, sier dePresno med et sjarmerende smil og bandet begynner så vidt på neste låt før han avbryter:

–⁠ Får jeg ikke lov å snakke eller? sier han og ler. DePresno har mye på hjertet før han til slutt konstaterer med at han burde holde kjeft. Med mye lekenhet og selvsikkerhet kjører han gjennom en variert og underholdende setliste.

DePresno har siden 2015 rukket å bli en godt etablert artist med flere radiolistede singler. Han hadde sitt ordentlige gjennombrudd i 2016 med singelen «Hide and Seek» som ble en av de mest spilte låtene på P3 og som fikk over to millioner avspillinger på Spotify. Samme år varmet han opp for A-ha foran hele 16.000 tilskuere.

Universitas' anmelder mener jez_ebel bød på en behagelig opplevelse, med ekte bergensk preg: –⁠ Sensuell forfengelighet.

Videre danser han seg gjennom sin nyeste singel «Gold», en låt med mer innslag av elektroniske elementer enn den syngende- låtskriverstilen han er godt kjent for. DePresno er gjerne Norges svar på Ed Sheeran. En tidsriktig blanding av låter med tempo og det skjøre, fine.

Avslutningsvis tar han det helt ned med bare et enkelt piano til støtte. Den beherskende, lune stemmen får hårene på armene til å reise seg og man sitter igjen med samme følelse som etter en god klem.

Universitas' anmelder hadde aldri sett noe liknende: –⁠ Golden Core er ten tvil et av de mest talentfulle bandene på årets festival.