Personlig selvgransking: Årets revytema er noe alle kan kjenne seg igjen i -- nemlig identitetskrise, skriver Universitas' anmelder.
Personlig selvgransking: Årets revytema er noe alle kan kjenne seg igjen i – nemlig identitetskrise, skriver Universitas' anmelder.FOTO: Gina Grieg Riisnæs

Blindernrevyen:

–⁠ Ikke perfekt, men gøyalt nok

Det er lett å anta at sketsjene i Blindernrevyen skal være fylt med klisjéer og interne spøker, men antakelsene motbevises med kreative løsninger og plot twists.

Blindernrevyen «Hvem tror du at du er?» handler om å reflektere over seg selv og sin plass i samfunnet. Et svært aktuelt tema, selv om man flere ganger i løpet av revyen frykter at sketsjene skal få den grusomme merkelappen «klisjé». Likevel blir man overrasket nesten hver gang, da skaperne av årets jubileumsrevy drar sketsjene i uventede retninger.

Til tross for en enkel sceneografi, har Blindernrevyen virkelig gjort mye ut av begrenset plass og rekvisitter. I tillegg hever skuespillerne nivået på revyen ved å by på seg selv og sine sangtalenter. Dette er forfriskende sammen med jevnlige avbrekk mellom sketsjene, i form av ironiske tindervideoer. Klippene tar for seg stereotypiske folk du møter på internett. Bak masken har de fleste sine personlige problemer. Slik stripper revyen ned det overfladiske og reflekterer over det. I typisk revyhumor-stil, tar skuespillerne opp eksistensielle spørsmål, som blir det nærmeste en kommer en rød tråd.

Dette stykket falt ikke i smak hos vår anmelder: «De urørlige» – Se filmen i stedet!

For opplevelsen av sammenheng er mer eller mindre utelatt i forestillingen. Til tross for flere forsøk, blir dette noe mislykket fordi revyen blander inn for mange temaer. Noen av sketsjene etterlater ikke andre tanker enn: «Hvorfor så jeg dette?».

Det kan til tider virke som at Blindernrevyen ikke har bestemt seg for hva de skal fokusere på: personlig selvrealisering, terapi og tilhørighet, satire av politisk korrekthet eller livet i en teknologisk hverdag. Dessverre gir alt dette et relativt rotete inntrykk, noe som kunne vært reddet med en sammenhengende rød tråd. Det ser ut til at revyen forsøker å bite over for mange dagsaktuelle saker på en gang. Ved å kombinere alt fra flyktningtematikk, politikerflauser, Helge Ingstad og samtaleterapi, blir temaene for mange og det hele oppleves usammenhengende. Dette beviser at det ikke er nødvendig å ha med hele nyhetsbildet fra 2018 for å være aktuell.

Fikk du med deg denne? –⁠ Langt mellom de nerve­pir­rende øyeblik­kene

Blindern Studenterhjems revy «Hvem tror du at du er?» er likevel en interessant cocktail av politisk satire og personlig granskning. For det Blindernrevyen prøver å sette på dagsorden i år, er noe alle kan kjenne seg igjen i – nemlig identitetskrise. Selv om flere av sketsjene kunne vært utelatt, er revyen jevnt over en morsom opplevelse, med stadige latterkuler fra et tilsynelatende fornøyd publikum. Alt trenger ikke være perfekt for å være gøyalt, og dette var uten tvil gøyalt nok.