Kjør på: Slipp deg løs og gå helt katarsis til verks, oppfordrer Universitas' anmelder.
Kjør på: Slipp deg løs og gå helt katarsis til verks, oppfordrer Universitas' anmelder.

Univer­sitas tester student­for­eninger: Genuint og sassy med OSI dans

Hvis du tar disse klassene må du regne med å være den ene som ikke kan gå i spagaten. Og det er jo helt greit det, for du er her for å lære.

OSI Dans drives av og for dansende studenter. Denne dagen er Ballett 1 først ut. Vi starter liggende på gulvet og gjør små bevegelser som krever hele kroppen. Ballett er slemt på den måten, gjøres det riktig er det rett og slett beinhardt. (Jeg anbefaler forøvrig å ta et crashkurs i balletterminologi før du begynner; du kommer til å bli spurt om hva en tendu er, og du kommer til å svare feil.)

Etter gulvsekvensen er det tid for barre. Det vil si at du står med den ene hånda på et slags rekkverk, og gjør grunnleggende øvelser. Her kan det være mye å holde styr på for en ballettnovise. Føttene, armene og hodet skal etter oppskrift bevege seg i forskjellige retninger. Men ikke få panikk! Begynn med føttene, bygg på etterhvert. Du er i trygge hender hos den unge og kvikke danselæreren.

Ingen danseløve? Hva med cheerleading? Universitas tester studentforeninger: Bring it on, BI

Det er litt trangt om plassen. Jeg sparket både i veggen og sidekvinnen. Heldigvis er det ikke så mange plasser på selve kurset, så hvis du har lyst til å bli med må du være kjapp i påmeldingen.

Etter en ikke-eksisterende drikkepause er det tid for Jazz 2. Her går det unna! Oppvarmingen er en rutine som gjentas ukentlig, så vær forberedt på at det vil ta litt tid før du rocker helt. Etterpå er sassy jazz-walks på agendaen, så her er det bare å fake den selvtilliten du føler du mangler. Koreografidelen av klassen består i å lære noen åttere med dans, for så å danse dem til forskjellig musikk. Målet er å finne et genuint emosjonelt utrykk, og kjenne hvordan det former bevegelsene. Det krever at man går all-in: Du kan ikke ha en ironisk distanse til dette, da blir det fort pinlig. Slipp deg løs og gå helt katarsis til verks.

Fikk du med deg denne? Norges fremtidige popdronning?

Dette er deilige timer med engasjerende trening, der du kan fokusere på å være i deg selv. Er du ny på dansegulvet vil jeg anbefale nivå 1, da nivå 2 er et stort steg opp. Men - hvis du bestemmer deg for å begynne å danse med OSI, møter du i hvert fall meg der, wink, wink.