Øyafestivalen 2018: Sløtface

FULL KONTROLL: Vokalist Haley Shea er i storform, og har kontroll på publikum fra første stund.

– Få med jenter i den moshpiten!

Sola skinner på de energiske siddisene i Sløtface, som leverer et forrykende show.

Publisert Sist oppdatert
DRITBRA: Sløtface lever opp til sitt rykte som et dritbra liveband, og gir absolutt alt, mener Universitas' anmelder.

Sløtface var en sjelden fugl på Øya-lørdagen. Ikke er de fra Bergens sagnomsuste musikkmiljø, men den langt treigere oljehovedstaden i sør. Og ikke skulle de spille tidsriktig og hipp musikk, men god, gammeldags punk. Eller, pop og punk vil nok mange innvende. Moro var det uansett.

Konserten for den som liker rogalandsdialekt og gitar på nach: Mangler et skikkelig høydepunkt

Haley Shea og gutta gir alt. Absolutt alt. Etter første sang har både vokalist og gitarist hoppet ned til publikum, og løpt samme distanse som Ingebrigsten-gutta frem og tilbake over scenen. «Få med jenter i den moshpiten», kommanderer en Shea i storform. Hun har kontroll på publikum fra første stund, og til og med sola lystrer henne og åpenbarer seg over oss.

I flere år har bandet reist land og strand rundt, og spilt utallige konserter. Slik har de opparbeidet seg et velfortjent rykte som et dritbra liveband, og Øya-lørdagen er således kun en sjarmetappe. Det blir servert nye og gamle hits, til nye og gamle fans' glede.

Universitas tok en prat med Bendik før konserten hennes på Øyafestivalen: – Bendik er der jeg får ut all dritten

For det er ingen tvil om at de har en fast fanskare, som de vet å sette pris på. Når siste sang skal bankes ut blir flere fra moshpiten dratt opp på scenen. En vakt prøver å stoppe det, men Shea insisterer. «Så utroleg kjekt at me får spille for dåke», utbryter en lykkelig vokalist og publikum jubler. «Etterpå selger me merch», sier gitaristen og publikum jubler enda mer.

Powered by Labrador CMS