NYTT: Flere av låtene er en mer rytmisk og rocket versjon av Virkelig enn det man har hørt før, skriver Universitas' anmelder.
NYTT: Flere av låtene er en mer rytmisk og rocket versjon av Virkelig enn det man har hørt før, skriver Universitas' anmelder.

Øyafestivalen 2018

Forsøker etter beste evne å fylle den store scenen

Virkelig koser seg virkelig på scenen, men klarer ikke helt å fylle det store Amfiet.

Det er en regntung første dag på Øyafestivalen 2018 når Bodø-bandet Virkelig klipper snora på festivalens største scene, Amfiet. «God ettermiddag Øya, så jævli godt å vær her!» utbryter frontfigur og vokalist Tobias Aamodt.

Bandet ser tilsynelatende selvsikre ut og forsøker etter beste evne å fylle den store Øya-scenen. Etter en litt kronglete start hvor vokalen faller i skyggen av det ellers solide lydbildet, er det god trøkk i strupen når bandets sist utgitte singel, «Storbyangst» settes i gang. Mellom stødige gitarriff kommer den ærlige vokalen til sin rett, og når Tobias Aamodt synger at «Æ vil ut og kjenn at æ e voksen og viktig» – kan man vel si at Virkelig er på god vei mot nettopp det.

Universitas' anmelder måtte samle seg litt etter denne konserten: Det ser nesten ut som at han har det vondt

Innimellom kjente låter sper bandet på med nytt materiale fra det kommende debutalbumet. Flere av låtene er en mer rytmisk og rocket versjon av Virkelig enn det man har hørt før, men det fungerer. Selv om de selv ser ut til å kose seg glugg, oppleves det ikke som et sømløst sett av det unge bandet. En stor scene som Amfiet krever sitt show, og her er det lav vokal og tomrommet i det stillestående mellom hver låt som mangler.

Funky og fengende på Øyas åpningsdag: Godt nytt fra Bergen

Bandet byr opp til en avsluttende allsang på nest siste låt med debutlåten «Cecilie». Det er et labert tilløp til allsang på første rad, men Øyapublikummet er visst ennå ikke er helt varm i festivaltrøya. Rocket pop og såre, ærlige tekster og gjør dette til en myk start på Øyafestivalen 2018.