En spennende podcast satt til den beste tiden i ditt liv. Foto: NRK presse
En spennende podcast satt til den beste tiden i ditt liv. Foto: NRK presse

«Natt til lørdag»: Virke­lig­hetsnær russekrim

En russejentes oppgjør mot uløste overgrepssaker i russetiden.

Russejenta Frid får et tapt anrop og en kryptisk melding på mobilsvar fra sin ikke navngitte eks-venninne natt til lørdag. Når hun dagen etter mislykkes i å få kontakt med henne, bestemmer hun seg for å gripe fatt i detektivhatten, og oppretter en podcast hvor hun daglig poster oppdateringer i sin amatøretterforskning. Frid blir fort overbevist om at eks-venninnen har blitt utsatt for overgrep mens hun var ute på russefeiring, og litt etter litt dukker det opp både spor og mistenkte gjerningsmenn.

Alt russesnakket er nok herlig for de studentører som i mai måned drømmer seg tilbake til sine glansdager i kjeledressen.

Enkelte ting ved Frid er noe irriterende. Hun er litt innpåsliten, litt kvass, og man får inntrykk av at hun kanskje egentlig er ute etter å mele sin egen kake. Heldigvis er det ikke bare jeg som irriterer meg over dette. Hun blir konfrontert og nedjekket av de fleste hun snakker med, og det er deilig å høre på. Irritasjonen kan derfor legges til side for nysgjerrigheten av hva som faktisk har skjedd med eks-venninnen.

Podcasten har en dokumentarisk form, men er i virkeligheten fiktiv. Sett bort i fra en litt overanstrengt utførelse av karakteren Frid i begynnelsen, er dette noe de har lykkes godt med å kamuflere. Man har til enhver tid følelsen av å høre på faktiske opptak av Frids samtaler med alt fra venner til mistenkte.

Navlebeskuende diktdebut

Ved å følge med på Frids etterforskning blir man også dratt med inn i russefeiringen. Alt russesnakket er nok herlig for de studentører som i mai måned drømmer seg tilbake til sine glansdager i kjeledressen. Er du en av de som tenker at rulling, det er helt innafor selv om du var russ for tre-fire år siden, finner du sikkert mye glede i denne podcasten. Hvis du på den andre siden er litt mettet på snakk om rundkjøringer, kongler og TIX, kan det bli litt i overkant.