Malin Pettersen leverer den musikalske babyen til Mumford & Sons og First Aid Kit. Foto: Solveig Selj
Malin Pettersen leverer den musikalske babyen til Mumford & Sons og First Aid Kit. Foto: Solveig Selj

«Prefe­rences Pt. 1»: Storslagen sørstats­blues

«Youve got to make a name for yourself» synger Malin Pettersen på andre spor i sin solodebut, og gjør samtidig nøyaktig det.

Det er en sommerdag blottet for skyer og du ligger på rygg med armene bak hodet i kornåkeren. Den svale vinden stryker over huden din og drar i de gylne stråene. Du setter på Malin Pettersens debutalbum, det er det eneste riktige å gjøre denne deilige dagen.

Hvis Mumford & Sons og First Aid Kit fikk en musikalsk baby, ville det nok hørtes ut som samtlige av låtene på dette albumet.

Dette er ditt drømmescenario hvis du setter pris på øm, men leken sørstatsblues, og er av typen som ikke sier nei takk til en lat dag i enga med et strå i munnen. Albumet har dessuten flere låter som får det til å bruse godt i blodet. Pettersen er tidligere kjent fra det norsk-amerikanske bandet Lucky Lips, men debuterer nå som soloartist med «Preferences Pt. 1».

Virkelighetsnær russekrim

Det er bare å rydde låvegulvet med en gang, for når den raske rytmen i første spor «Tag Team» anføres av en banjo i kombinasjon med staut vokal, er jeg ikke vond å be. Også på «Into The Wild» svinger det godt når den nystemte banjoen stemmer i. Blant lystige rytmer dras også tempoet helt ned i flere låter. For eksempel i «Come Back To Me» synger Pettersen med fremragende følsom vokal og tilfører albumet en ømhet.

Ærlig, men unnværlig

Det hele har en god flyt og oppleves som et friskt pust rett inn i øret. Hvis Mumford & Sons og First Aid Kit fikk en musikalsk baby, ville det nok hørtes ut som samtlige av låtene på dette albumet. Det er et mangfoldig album som sveiper innom både blues, country og folk og byr på alt fra freidige, glade toner til sår, melankolsk stemning. Børst støv av dine imaginære cowboystøvler og drøm deg bort i Malin Pettersens storslagne sørstatsstepper.

For lett om Europas Sith-lord