Vår anmelder hensettes til en dancy cowboydystopi av Sunshine Reverberations nye album. Foto: presse
Vår anmelder hensettes til en dancy cowboydystopi av Sunshine Reverberations nye album. Foto: presse

Slipp alt du har i hendene og bare dans!

«Hive Mind» fra Sunshine Reverbation tar et godt grep i kroppen og røsker deg ut av A4-livet.

Idet de første tonene fra den nye platen «Hive Mind» fra Sunshine Reverbation treffer trommehinnene, opphører det hektiske kafelivet rundt meg og jeg blir eksportert til en Western-esque setting, der sola er en discokule og jeg er transformert til en dansende cowboy på syretripp.

Jeg står midt i et futuristisk, forlatt Oslo overtatt av lilla-rosa sandkorn

Den psykedeliske kvartetten leverer på løpende bånd. Med sine «fuzzete» gitarrytmer kiler åpningssporet Semantic Satiation lekent mot trommehinnen og åpner hjertechakraen din for å sluke den flerfargede paletten which is «Hive Mind». Det småskitne lydbildet farget med et lavkvalitets-sound tydeliggjør Gjør-det-sjæl-geisten som vokter over låt for låt, og sikrer at dyktige musikalske føringer ikke blir for pertentlige.

Jeg står midt i et futuristisk, forlatt Oslo overtatt av lilla-rosa sandkorn, omringet av mørkemannen Loland Dump og mannens håndlangere. Det kan virke som håpet er ute, men plutselig lyder skrangleguitarintroen fra twist and LSD-perlen «Tanqueray» i det fjerne og fremkaller herlige, spastiske rykk i høyrefoten og en revolver manifesterer seg i høyrehånden, bang! Like rask som fuzzen i «You» blir Dump overmannet av jasminblomster som skytes ut av seksløperen. Flower power!, roper jeg og løper hjem.

Ungdommelig stemmeprakt og knallhardt balletak

Tungt andpusten er jeg endelig hjemme i hiet, beruset over de magiske kreftene jeg nå besitter. Men på «Pink», nest siste låt, dras farten ned og det litt røffere bildet forsvinner. Det som kunne vært en fest fra A til Å, stanser på ÆÆÆ!, og jeg skriker av fortvilelse i det stuegulvet forsvinner under meg.

Men heldigvis, sett vekk fra det lille håndbrekket, er «Hive Mind» desidert en plate for de som trenger det ekstra kicket i møte med det kjedelige A4-livet. Det er bare å følge undertegnede: Trekk ned gardinene, guff opp anlegget, og sett plata på – Danz, danz, danz!