Universitas' anmelder sliter med å høre forskjellen på Wonder The Boy og hans amerikanske ekvivalenter. Foto: Dev Dhunsi
Universitas' anmelder sliter med å høre forskjellen på Wonder The Boy og hans amerikanske ekvivalenter. Foto: Dev Dhunsi

Wonder The Boy: Ung og følsom

«I just wanna sing about being sad» synger Wonder The Boy. Han roter seg absolutt ikke bort når han kaster seg på bølgen av melodisk rap om triste følelser.

Den 16 år gamle trønderens andre EP består av seks låter, og er en god blanding av rap og sang over minimalistiske og melodiske beats. Musikken følger en oppskrift som er perfeksjonert av Drake, Chance the Rapper og mange flere av dagens mest populære artister. Men i motsetning til nevnte rappere har ikke Wonder the Boy en utpreget cocky, selvsikker stil. Denne guttene er mer følsom enn de aller fleste, og minner kanskje mer om Frank Ocean i så måte. Åpningssporet «Dead and alone» skiller seg litt ut ved å være mest hip hop-preget. De påfølgende fem er ikke altfor ulike, men det fungerer dersom man liker denne sjangeren godt.

Det han har gitt ut så langt kan tyde på at han virkelig kan bli til noe.

Wonder The Boy er fortsatt på sin «teenage emo shit». Kanskje fordi han fortsatt er en teenage emo kid, spør han retorisk. Det virker som han har peilet seg inn på et bestemt image. Tekstene er stort sett om jenter, og han klarer absolutt å skildre relaterbare følelser knyttet til sitt trøblete kjærlighetsliv. Han har åpenbart talent, og høres troverdig ut på engelsk. Spørsmålet er om han kan utvikle seg videre og produsere mer variert. For på en lengre utgivelse måtte det ha vært mer variasjon og noen utpregede hit-låter for å nå ut til et virkelig bredt publikum.

Wonder The Boy synger om gurls – hva synger GURLS om?

Hvis man hadde hørt disse låtene uten å vite hvem artisten var kunne man fort trodd dette kom fra en etablert amerikansk artist. Det kan forstås som et kompliment, men kan også by på problemer. For tekstene og produksjonen er ikke unik nok til at man nødvendigvis vil høre på dette fremfor noe tilsvarende fra USA, bortsett fra at det er kult at Wonder The Boy er en 16-åring fra lille Norge. Det kan riktignok hende det er grunn nok i seg selv for mange. Selvsagt er det urimelig å ha for store forventninger til en så fersk, norsk artist. Det han har gitt ut så langt kan tyde på at han virkelig kan bli til noe. Tiden vil vise for Wonder The Boy. Heldigvis for han er det nettopp tid han har mer av enn de fleste andre artister som også jager sitt gjennombrudd.